Gambia

Swipe

Tracking

Deze vorm van vakantie beleven is in Gambia nog niet écht ontdekt. Het land is buiten de (min of meer) begaanbare wegen vrijwel onontdekt, er ontbreken detailkaarten van de gebieden die voor tracking in aanmerking komen en er zijn onvoldoende goede gidsen. Desondanks zijn er mogelijkheden. Voorwaarde is dat u tenminste enige ervaring heeft.

Vanuit Tendaba Camp kunt u Kiang West National Park bezoeken. Men kan er overnachten, vooropgesteld dat er vooraf toestemming gekregen is van één van de parkwachters. Ook aan de overzijde van de rivier (die bij Tendaba 1800 meter breed is) zijn er mogelijkheden. U kunt natuurlijk ook dagtochten maken en ’s avonds terugkeren naar het kamp.

Hetzelfde geldt voor het dieper landinwaarts gelegen JanjangBureh Camp, Boabolong Camp en Bird Safari Camp. De laatste twee bieden iets meer comfort dan de eerstgenoemde, maar liggen op JanjangBureh Island. U moet dan altijd overvaren, hetzij naar Lameng Koto, hetzij naar Sankule Kunda.

Dagtochten vanuit de kampen zijn de meest voor de hand liggende opties, maar u kunt ook van dorp naar dorp trekken zowel op de noordelijke als op de zuidelijke oever.

U kunt ook kiezen voor tracking langs de kust, er zijn diverse plaatsen waarvandaan u kunt vertrekken of die men als thuisbasis kan gebruiken zoals de Gunjur Beach Lodge, het Sanyang Nature Camp of de Paradise Inn Lodge/Tanji Nature Camp.

Als u niet met een gids op pad gaat dient u hier over ruimere ervaring te beschikken. U kunt ook langs de kust terugwandelen naar het hotelgebied rond Fajara in een paar dagen. De afstand bedraagt ongeveer 40 kilometer. In dat geval heeft u geen gids nodig (vooropgesteld dat u in de goede richting start).

In alle gevallen geldt: veel water in de bagage!!!

Palm Beach

Zoals de naam Palm Beach je al doet vermoeden, is het hotel direct aan een van de mooiste stranden van Gambia gelegen...

v.a. 552 p.p.

Djeliba Aparthotel

Het aparthotel Djeliba is een mooi verblijf dat in verschillende opzichten uniek te noemen is. Mede door de kleurrijke Gambiaanse sfeer, de...

v.a. 519 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gambia