Gambia

Swipe

Aankomst op het vliegveld

Bij aankomst op het vliegveld van Banjul wordt u met een bus naar de aankomsthal gebracht. In het vliegtuig ontving u (meestal) reeds een aankomstkaart die u ingevuld bij de pascontrole/immigratie inlevert. Heeft u de kaart nog niet gehad of ingevuld, in de aankomsthal liggen blanco formulieren. Eérst invullen, dán pas naar de paspoortcontrole.

Als u per chartervlucht komt dient u (soms) toeristenbelasting te betalen (10 euro per persoon). U vindt er karretjes waarop u uw koffers kunt vervoeren. Het vliegtuig wordt handmatig gelost maar het zal u verbazen hoe snel uw koffers op de lopende band staan (vooropgesteld dat er niet toevallig juist voor u een ander vliegtuig landde).

Zodra u uw bezittingen heeft gaat u door de douane. Kruiers zullen u vragen of ze een handje mogen helpen, een goed idee, maar betaal niet te veel! Vooraf een prijsafspraak maken! (richtbedrag 0,50 euro per koffer, kan in eigen valuta worden betaald, let erop dat men u geen bedrag voorschotelt van bijvoorbeeld 5 euro!).

Bent u de douane gepasseerd (waarbij u er rekening mee moet houden dat u uw koffer open moet maken, houd uw sleutels dus bij de hand), dan bent u in het land en kunt u uw reis, hetzij met de bus, hetzij met een taxi, vervolgen.

Als u iets bij u heeft in een afwijkende verpakking, bijvoorbeeld een kartonnen doos, dat wordt deze vrijwel zeker opengemaakt. Houd dus rekening met de hersluitbaarheid ervan.

Djeliba Aparthotel

Het aparthotel Djeliba is een mooi verblijf dat in verschillende opzichten uniek te noemen is. Mede door de kleurrijke Gambiaanse sfeer, de...

v.a. 519 p.p.

Ocean Bay

Ocean Bay Resort is een luxueus 4,5-sterrenresort, grotendeels gerenoveerd en onder nieuw internationaal management, gelegen in het hart van Cape Point, direct...

v.a. 667 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gambia