Gambia

Swipe

Bagage

Per persoon mag, vaak tegen bijbetaling, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, 20 tot 30 kg ruimbagage meegenomen worden. In de cabine mag maximaal 10 kg vervoerd worden, vooropgesteld dat de koffer of tas aan de geldende afmetingen voldoet. De vrijstelling geldt niet voor kinderen die jonger zijn dan twee jaar.

Let op: De bepalingen wijzigen. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen moet voor elke kilogram bagage die in het ruim vervoerd moet worden (koffers e.d.) worden betaald. In de cabine mag u dan meer, bijvoorbeeld tot 10 kg meenemen. Raadpleeg uw ticket of informeer bij uw touroperator.

Denk eraan dat een koffer of reistas nooit zwaarder mag zijn dan 32 kg, dus als de bagage van 2 personen die in totaal recht hebben op een bagagevrijstelling van 40 kg, dan wordt die koffer als deze zwaarder is dan 32 kg, niet afgehandeld. (Voorschrift voortvloeiend uit de ARBO-wetgeving.)

Foto Onze Auvergne Expert
Onze Auvergne Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef verschillende boeken over gebieden in Frankrijk, waaronder een reisgids over de Auvergne, een met vulkanen bezaaid gebied dat ook wel als het Centraal Massief wordt aangeduid. 

Foto Onze Bolivia expert
Onze Bolivia expert

AUTEUR ERIK VELDE

Erik Velde reist al vanaf jongs af aan door de wereld maar is in 1999 in Bolivia blijven hangen, waar hij een restaurant opende in het stadje Samaipata bij Santa Cruz.
Vanaf dat jaar werkt hij als reisbegeleider door heel Latijns-Amerika en tegenwoordig organiseert hij zelf reizen en excursies door Bolivia en Peru. Meer informatie: www.chakanatours.com

10 prachtige bestemmingen in Gambia