Gambia

Swipe

Douane

De douane is vriendelijk en voorkomend. Als uw papieren in orde zijn hoeft u geen problemen te verwachten. Uw bagage gaat door een scan en het komt voor dat de inhoud ervan daarna nog gecontroleerd wordt. Afwijkende bagage wordt altijd gecontroleerd.

Het in ontvangst nemen en het afgeven van uw bagage gebeurt op de gebruikelijke manier. Komt u niet via de luchthaven Yundum binnen, dan moet u er rekening mee houden dat de grenzen met Senegal ’s nachts gesloten zijn. De meeste posten met de noordelijke grens sluiten als het donker wordt: er is hier geen elektriciteit.

Per persoon mogen de volgende artikelen in Gambia vrij ingevoerd worden: alcoholische dranken: 1 liter sterke drank en 1 liter wijn of bier; tabaksartikelen: 200 sigaretten of 250 gram tabak of 50 sigaren; overige artikelen: tot een waarde van 8000 dalasis.

Artikelen die ten doel hebben hulp te bieden aan bijvoorbeeld scholen of klinieken vallen buiten de bepalingen.

Djeliba Aparthotel

Het aparthotel Djeliba is een mooi verblijf dat in verschillende opzichten uniek te noemen is. Mede door de kleurrijke Gambiaanse sfeer, de...

v.a. 519 p.p.

Ocean Bay

Ocean Bay Resort is een luxueus 4,5-sterrenresort, grotendeels gerenoveerd en onder nieuw internationaal management, gelegen in het hart van Cape Point, direct...

v.a. 667 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gambia