Gambia

Swipe

Taal

De taal die in Gambia door bijna iedereen min of meer behoorlijk wordt gesproken is Engels. In het binnenland kunt u voor verrassingen komen te staan. In hotels kunt u meestal ook met Frans terecht.

Onze landenexpert heeft twee reiswoordenboekjes samengesteld. In deze boekjes wordt uitgelegd hoe je met eenvoudige woorden tóch iets aardigs kunt zeggen in het Wolof of Mandinka. Deze gidsjes zijn geen cursus Wolof of Mandinka. Het is allerminst de bedoeling u uit te putten met ‘school Wolof’ of ‘school Mandinka’. Dat bestaat trouwens niet.

Er wordt iets uitgelegd over de uitspraak, hoe u moet groeten en de namen van de familierelaties worden benoemd. De dagen van de week en en de maanden van het jaar krijgen een naam en als u iets wilt eten of drinken worden er mogelijkheden aangedragen om het juiste voedsel op uw bord te krijgen. Ook worden kleuren benoemd en zijn de namen van de belangrijkste dieren die in Gambia voorkomen opgenomen. Natuurlijk leert u hoe u moet tellen en hoe u de juiste tijd kunt vragen en verstaan.

Voorafgaande aan de lijst met werkwoorden vindt u enkele voorbeelden voor het vervoegen ervan.

De lijst met werkwoorden is niet alleen vertaald vanuit het Nederlands naar het Mandinka, maar ook het Engelse woord wordt genoemd om verwarring zoveel mogelijk te voorkomen. Immers, een groot aantal (werk)woorden kent meerdere betekenissen en zelfs als het Engelse woord daarachter staat blijven er nog steeds meerdere mogelijkheden omdat ook Wolof- en Mandinkawoorden meerdere betekenissen kunnen hebben. Hetzelfde geldt voor de lijst met meer algemene woorden, ook daar vindt u het Nederlandse woord, gevolgd door het Engelse woord en het Wolof- of Mandinkawoord.

Reiswoordenboek Nederlands-Wolof
Samengesteld door Paul de Waard
ISBN: 9789081866330
Te bestellen via http://webshop.pauldewaard.nl/algemeen

Reiswoordenboek Nederlands - Mandinka

Reiswoordenboek Nederlands-Mandinka
Samengesteld door Paul de Waard
ISBN: 9789081866323
Te bestellen via http://webshop.pauldewaard.nl/algemeen/

Palma Rima

Welkom in The Gambia, the?smiling coast of Africa?. Het land van de gastvrije lach zie je gegarandeerd terug tijdens je verblijf in...

v.a. 760 p.p.

African Village

In African Village, de naam zegt het al, verblijf je in een?dorpje?. Met de kleurrijke natuurlijke omgeving, prachtige planten, rieten hutten en...

v.a. 520 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gambia