Gambia

Swipe

Telefoneren

Telefoneren is eenvoudig. Vanuit elk hotel is dit mogelijk, maar er zijn ook tientallen telefooncellen, sommige op plaatsen waar u ze niet zou verwachten.

Natuurlijk kunt u voor alle telefoondiensten naar Gamtel, (globaal) geopend van 08.00 uur tot 22.00 uur. Internationale toegangscode voor Nederland: 0031. Internationale toegangscode voor België: 0032. Nadat u de toegangscode voor het land gedraaid heeft kunt u de 0 voor de plaats weglaten.

Telefoneren vanuit Nederland of België is al even simpel. De internationale toegangscode voor Gambia is 00220. Gambia kent geen kengetallen voor plaatsen, zodat aansluitend direct het abonneenummer gedraaid kan worden.

In Gambia ziet u nog veel telefoonnummers bestaande uit vijf cijfers, de oude nummers. U kunt ze gebruiken als u er onderstaande cijfers voor plaatst: Banjul: 2; Serekunda 3; Bakau en Fajara 4; omgeving Basse 6; omgeving Farafenni en Barra 7.

Alle nummers die met 90, 91, 92, en 96 beginnen zijn nummers van mobiele telefoons van Gamcel, de nummers van Africel beginnen (met uitzondering van de reeds toegewezen vaste nummers op de northbank) met 77, beide prepaid.

Het netwerk voor mobiele telefonie is de laatste jaren sterk verbeterd. Als u vanuit Gambia veel telefoneert met andere Gambiaanse nummers dan loont het de moeite om een Gambiaans nummer te gebruiken. Voor weinig geld te koop via de kantoren van de aanbieders van mobiele telefonie.

10 prachtige bestemmingen in Gambia