Guatemala

Swipe

Accommodatie

Er zijn in Guatemala hotels in alle prijsklassen. Bij het toeristenbureau INGUAT kan je een lijst krijgen met bijna 300 hotels waarbij de maximumprijzen vermeld staan voor 1-, 2- en 3-persoonskamers. Als je te veel betaald hebt en je wilt je beklagen, moet je een rekening kunnen laten zien. Bij de prijzen zijn geen belastingen inbegrepen; je betaalt 10% toeristenbelasting en 7% BTW.

Luxehotels

Deze hotels zijn vaak moderne, onpersoonlijke Amerikaanse hotels of geheel verbouwde koloniale huizen met diverse gemakken, zoals satelliet-tv, een zwembad, een bar en winkeltjes. De prijs van een overnachting ligt boven de $70 p.p. voor een tweepersoonskamer.

Middenklassehotels

De hotels in de middenklasse zijn minder grote familiehotels, die vaak gehuisvest zijn in oude koloniale huizen. De kamers hebben een eigen douche en toilet en er is een eetzaal waar je kunt ontbijten en soms ook lunchen en dineren. Een overnachting kost $25-70 p.p. voor een 2-pk. De prijzen van de middenklassehotels zijn de laatste jaren flink gestegen zodat het prijsverschil met de budgethotels groter is geworden.

Eenvoudige of budgethotels

De goedkope hotels hebben meestal kamers zonder douche of toilet. Er is ook niet altijd warm water. Soms kan je met de familie ontbijten, lunchen of dineren. De prijzen voor een overnachting liggen tussen de $5 en $25 p.p.

Bij elke plaats is een beschrijving van een aantal hotels gegeven.

10 prachtige bestemmingen in Guatemala