Guatemala

Swipe

Gezondheid

Guatemala kent geen verplichte inentingen. Toch is het verstandig om naar je huisarts of de plaatselijke GG en GD te gaan voor een aantal inentingen. Gebruikelijk voor Guatemala zijn een dtp-injectie (tegen difterie, tetanus en polio), een inenting of tabletten tegen tyfus en een inenting tegen geelzucht. Omdat in de tropische gebieden malaria voorkomt, is het raadzaam om Paludrine tweemaal per dag te slikken; de muggen worden steeds resistenter en daarom is de dosis verdubbeld. Het middel Lariam is be-doeld voor het Amazonegebied waar de mug nog resistenter is geworden en Paludrine niet meer helpt.

De meeste reizigers krijgen te maken met ‘turista’, oftewel diarree. Probeer dit eerst met lichtere middelen als Norit of Entosorbine te verhelpen gecombineerd met een dag vasten. Helpt dit niet, dan kan je altijd nog overgaan op zwaardere middelen als immodium. Bij zware diarree is het verstandig om ORS, een glucose-zoutpreparaat, in te nemen ter compensatie van verlies van vocht en zouten. Ook is het belangrijk om veel te drinken bijv. thee en altijd toiletpapier bij je te hebben.

Het is ook van belang de nodige hygiëne in acht te nemen. Eet alleen goed ge-kookt of gebakken vlees en vis. Eet geen ongekookte groenten en ijsjes en drink geen onzuiver water. Vraag je drankjes ‘sin hielo’ (zonder ijsklontjes).

De nodige rust nemen zo nu en dan is ook belangrijk; vermoeidheid vermindert de weerstand.

Familiereizen

Familiereis Guatemala

Tijdens deze avontuurlijke familiereis door Guatemala ontdekken jullie de prachtige, ongerepte natuur; de kleurrijke inwoners; de oude koloniale gebouwen en de Maya...

v.a. 2648.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Guatemala