IJsland

Swipe

Gezondheidszorg, welzijn

De IJslandse gezondheidszorg staat op een bijzonder hoog peil. Gehandicapten worden door de overheid van hulpmiddelen voorzien.
Om een paar losse gegevens te noemen: De thuiszorg bestaat al sinds 1902. IJslandse vrouwen hebben recht op 6 maanden zwangerschapsverlof. De meeste wat grotere plaatsen hebben een bejaardenhuis en werken daarin samen met de plaatselijke gezondheidsdienst. Zieken kunnen afhankelijk van hun ziekte terecht bij een plaatselijke dokter, een streekziekenhuis of het ultramoderne, gespecialiseerde universiteitsziekenhuis in Reykjavík.
De pensioengerechtigde leeftijd is 67 jaar. Zeelui, die minstens 25 jaar op zee hebben gevaren mogen al op hun 60e jaar met pensioen. Om in aanmerking te komen voor AOW dient men tussen het 16e en 67e levensjaar minimaal 3 jaar in IJsland gewoond te hebben. Hoe langer, des te hoger de uitkering. Deze is maximaal voor 40 gewerkte jaren.

Rondreizen

Groepsrondreis IJsland Winter

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door IJsland ontdek je het land van vuur en ijs; van betoverende uitgestrekte landschappen, vulkanen, lavavelden, geisers en...

v.a. 1699.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in IJsland