IJsland

Swipe

Emigreren naar IJsland

IJsland is een veilig land om naartoe te emigreren. In de Global Peace Index van 2013, de graadmeter voor de veiligheid in een land, bezet IJsland de eerste plaats. Als Nederlander mag je drie maanden vrij in IJsland verblijven en/of werken zonder dat je je hoeft te registreren, en zes maanden als je op zoek bent naar werk. Blijf je langer dan zes maanden, dan moet je een formulier invullen dat verkrijgbaar is op het kantoor van de Icelandic National Registry in Reykjavik, maar ook op internet te vinden is. Het formulier dient om je te registeren als legale inwoner van IJsland, maar ook als aanvraag voor een id.-nummer (kennitala), een identificatienummer dat je nodig hebt om bijvoorbeeld een bankrekening te kunnen openen of een telefoon- en internetverbinding aan te vragen.

Eén van de belangrijkste voorwaarden om in IJsland te mogen wonen is dat je in je eigen levensonderhoud kunt voorzien. Daarvoor moet je bijvoorbeeld het contract met je werkgever of een bewijs dat je studeert in IJsland kunnen tonen, kunnen aantonen dat je pensioen ontvangt uit Nederland of kunnen bewijzen dat je familie hebt in IJsland.

Meer informatie op http://www.vertreknl.nl

Familiereizen

Familiereis IJsland

Tijdens deze zeer afwisselende familiereis reis je door IJsland; het land van vuur en ijs. Het is een groepsreis voor liefhebbers van...

v.a. 2499.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in IJsland