IJsland

Swipe

Zwemmen

IJslands pure, frisse lucht en spectaculaire omgeving zorgen voor een perfecte achtergrond voor buitensporten. Zwemmen wordt gezien als een dusdanig belangrijke activiteit voor de algemene gezondheid en persoonlijke veiligheid in een land van visserij, dat het een verplicht deel is van de IJslandse schoolopleiding. Het beheersen van de zwemkunst is zelfs een voorwaarde om eindexamen te mogen doen op school en toegelaten te worden tot de universiteit. Zwembaden staan vrijwel overal waar geothermisch water gebruikt kan worden, waardoor reizigers in de meeste delen van IJsland een kans hebben om een verfrissende duik te nemen als zij door het platteland trekken.
De grote aantrekkingskracht van het zwemmen op IJsland is het warme water – op een peil van zo’n 25 tot 30 graden Celsius het hele jaar door gehouden – dankzij de schier onuitputtelijke geothermische hulpbronnen. Door deze warmte is het geen punt dat bijna alle zwembaden in de buitenlucht liggen en zelfs midden in de winter voelen veel mensen er zich toe aangetrokken. De meeste baden hebben een ‘hotspot’ waar de bezoekers in kunnen zitten, relaxen en met elkaar praten bij nog hogere temperaturen, en jacuzzi’s zijn intussen de gewoonste zaak geworden.
Het hele jaar door is zwemmen op IJsland een uiterst populaire bezigheid. De meeste steden en dorpen hebben binnen- en/of buitenbaden die gevuld zijn met het water van een naburige natuurlijke heetwaterbron. De gemiddelde temperatuur van het zwemwater is ongeveer 29 graden Celsius. In veel plaatsen zijn er ook sauna’s, een jacuzzi, solariums en ‘hotspots’ met temperaturen die variëren van 36 tot 44 graden Celsius.

Rondreizen

Groepsrondreis IJsland

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door IJsland reizen we langs de gehele zuidkust met haar prachtige watervallen, betoverende uitgestrekte landschappen, vulkanen, lavavelden, geisers...

v.a. 1899.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in IJsland