IJsland

Swipe

Laugarbakki: rondrit over het schiereiland Vatnsnes

De afstand bedraagt 82 km en de reistijd ongeveer 4 uur.

Ringweg,

Hvammstangi,
Het enige dorp op Vatnsnes. Er zijn goede havencondities, waardoor er altijd enige visserij is geweest. De belangrijkste bezigheid van de 670 inwoners is handel en dienstverlening voor de omgeving. De visindustrie zit weer in de lift, vooral de vangst en verwerking van garnalen.

HindisVík,
Het noordelijkste puntje van Vatnsnes, waar een van de grootste en meest toegankelijke zeehondenkolonies huist. Het is echter moeilijk om dicht bij deze prachtige dieren te komen.

Hvítserkur,
Een spectaculaire 15 m hoge basaltformatie in de Húnafjördur aan de oostkust van het schiereiland Vatnsnes. Zij heeft de vorm van een driebenige draak of prehistorische dinosaurus en wordt ook als zodanig in een saga genoemd.

Borgarvirki,
Aan de overkant van het Vesturhópsvatn liggen rotsformaties en basaltkolommen. Door hun vorm en ligging heeft men een uitstekend overzicht over de omgeving, waardoor het in de Vikingtijd als fort in gebruik was. Het wordt algemeen beschouwd als een van IJslands waardevolste oudheden. Er worden ook geheimzinnige, positieve krachten aan toegekend. Aan de overkant van het meer ligt Breidabólsstadur, waar rond 1100 IJslands eerste wetten werden geschreven.

Ringweg,

Familiereizen

Familiereis IJsland

Tijdens deze zeer afwisselende familiereis reis je door IJsland; het land van vuur en ijs. Het is een groepsreis voor liefhebbers van...

v.a. 2499.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in IJsland