IJsland

Swipe

Reykjavík – Keflavík vliegveld

De afstand bedraagt ongeveer 48 km en de reistijd 1 uur, inclusies wellicht een fotostop.

Reykjavík,
Via een brede weg rijdt u achtereenvolgens via de plaatsen

Kópavogur,
Een van de voorsteden van Reykjavík en de op een na grootste plaats van IJsland qua inwonertal.

Gardabaer,
Een van de andere voorsteden van Reykjavík.

Hafnarfjördur,
En nog een voorstad van Reykjavík. Een deel van de plaats ligt op een heuvel, zodat fietsers hun laatste energie nu kwijt kunnen.

StraumsVík,
Hier staat de grootste fabriek van IJsland, een ruim 1 km lange aluminiumsmelterij en plaatwerkerij, waar de erts gesmolten wordt door gebruik te maken van de aanwezige aardwarmte. De aangevoerde erts komt vaak zelfs uit Australië.

Keflavík
Via een oud lavaveld, met in de verte zicht op bijna 400 m hoge kegelvormige bergen, komt het einddoel in zicht. De plaats zelf laat u rechts liggen. U wilt tenslotte op tijd op het vliegveld zijn.

Keflavíkurflugvöllur,
Voor de fietsers is het tijd voor een laatste krachtsinspanning, maar uiteindelijk kunnen we allemaal heerlijk ontspannen in een van de toestellen van Icelandair en terugkijken op een zeer bijzondere vakantie. Eén ding is heel zeker: u komt beslist terug op dit heerlijke eiland.

Rondreizen

Groepsrondreis IJsland

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door IJsland maken we onder andere diverse wandelingen. Dit is een zeer afwisselende groepsreis voor liefhebbers van spectaculaire...

v.a. 2699.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in IJsland