Israël

Swipe

Israël

Israël is geen groot land, maar wel een land met vele fascinerende facetten.  Het kent een grote diversiteit aan landschappen en bezienswaardigheden. In de vruchtbare kustvlakte in het westen liggen bekende steden als Tel Aviv, Akko, Ashdod en Ashkelon. Het is het gebied waar de bekende Jaffasinaasappelen en de bijna net zo befaamde avocado’s vandaan komen.

In Centraal-Israël strekt zich het westelijk bergland uit. Het westelijk bergland is van noord naar zuid in verschillende gebieden te verdelen: de bergen van Galilea, de vallei van Jizreël, de Carmel en de bergen van Samaria en Judea. Midden in het gebergte ligt de beroemde stad Jeruzalem: de heilige stad waar volgens de joodse leer de Messias zal verschijnen om koning van Israël en van de volken te worden; en de hoofdstad van het koninkrijk van David en Salomo waar eens de tempel stond. Voor de moslims is de stad heilig omdat de profeet Mohammed vanaf de top van de berg Moriah ten hemel voer; hier bouwde men de Koepel van de Rots. Voor de christenen is Jeruzalem de stad waar Jezus van Nazareth zijn populaire predikingen hield over het koninkrijk van God: het rijk van vrede en gerechtigheid, dat zich eens over de gehele wereld zal uitstrekken.

De Jordaanslenk in het oosten is een onderdeel van de Grote Syrisch-Afrikaanse Slenk, een reusachtige breukzone. In dit langwerpige gebied liggen het Meer van Galilea, de Jordaanvallei, de Dode Zee en de Rode Zee. Op de oevers van de Rode Zee met zijn kleurrijke koraalriffen ligt het strand van Eilat, waar het de hele winter goed toeven is. In dit uiterste zuiden van het land ligt ook de Negevwoestijn, een zeer droog gebied met scherpe, hoekige bergen, ketelvormige dalen en hoogvlakten. Een gebied waar pioniers de droge gronden proberen te bewerken. Om alle problemen de baas te worden stichtte men in de woestijn agrarische gemeenschappen, waaronder de bekende kibboetsiem.

Foto Onze Israël Expert
Onze Israël Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand (1954) reist al sinds 1976 met enige regelmaat naar Israël, een land waar aartsvaders hun sporen achterlieten. 

Rondreizen

Groepsrondreis Israël

Maak kennis met het Heilige Land Israël tijdens deze complete rondreis. De reis brengt je in twaalf dagen langs indrukwekkende historische plekken...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Israël