Israël

Swipe

Perzische en Griekse overheersing (538-63 v Chr.)

Tijdens de Perzische overheersing herwonnen de joden hun godsdienstige en culturele vrijheid. De tempel werd herbouwd en de verdedigingsmuren rondom Jeruzalem werden versterkt. Tevens werd de Knesset Hagedolah opgericht, het hoogste religieuze en rechterlijke orgaan in het land van Israël. Degenen die hoopten dat er nu een rustige periode zou aanbreken voor het joodse volk kwamen bedrogen uit. Het land van Israël ligt op het kruispunt van Europa, Azië en Afrika. De daaruit voortvloeiende strategische waarde van het land trok onophoudelijk de aandacht van de machtige rijken.

Alexander de Grote introduceerde na zijn invasie de hellenistische cultuur. Na zijn dood namen de Seleuciden uit Syrië de macht over. Als gedreven hellenisten plaatsten zij een beeld van Zeus, de god van de Olympus, in de tempel. De joodse bevolking reageerde furieus. Juda de Maccabeeër leidde een opstand tegen de heiligschenners om hen voorgoed uit het land van Israël te verdrijven. Hij overwon de Seleuciden, reinigde de tempel en herstelde de joodse godsdienst weer in ere; een gebeurtenis die jaarlijks met het lichtfeest (Channuka) wordt herdacht.

Rondreizen

Groepsrondreis Israël

Maak kennis met het Heilige Land Israël tijdens deze complete rondreis. De reis brengt je in twaalf dagen langs indrukwekkende historische plekken...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Israël