Israël

Swipe

Landschap

Israël ligt in het uiterste westen van Azië, op de natuurlijke landbrug tussen dit continent en Afrika. Vanaf de oudste tijden vormde het een doorgangsgebied voor handelskaravanen die hun thuisbasis hadden in Egypte, Zuid-Arabië, Foenicië, Syrië, Transjordanië en Mesopotamië, het huidige Irak. In het westen grenst het land aan de Middellandse Zee, in het noorden aan Libanon, in het oosten aan Jordanië en Syrië en in het zuidwesten aan Egypte. In het uiterste zuiden ligt de Rode Zee. Het grondgebied van Israël (zonder de autonome en bezette Palestijnse gebieden) bedraagt circa 21.000 vierkante kilometer, dat wil zeggen dat Israël in oppervlakte ongeveer twee derde van Nederland is.

De kustlijn langs de Middellandse Zee is ongeveer 230 km lang; het land heeft een totale lengte van 412 km en een grootste breedte van 130 km. Landschappelijk zijn in Israël vier gebieden te onderscheiden: de kustvlakte in het westen, het westelijk bergland in Centraal-Israël, de Jordaanslenk in het oosten en de Negevwoestijn in het zuiden.

Rondreizen

Groepsrondreis Israël

Maak kennis met het Heilige Land Israël tijdens deze complete rondreis. De reis brengt je in twaalf dagen langs indrukwekkende historische plekken...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Israël