Israël

Swipe

Douane

Bij aankomst in Israël moet een formulier met persoonsgegevens (embarcation card) worden ingevuld, met daarop het adres waar men denkt in Israël te verblijven. Als u met het vliegtuig reist, krijgt u dit formulier van het cabinepersoneel. De douane controleert dit formulier en zet er een stempel op. Bij vertrek moet men het formulier weer afgeven bij de douane. Op de luchthavens van Israël en bij de grenspost Rafiah maakt men gebruik van rode en groene banen. Reizigers die niets aan te geven hebben, kunnen bij het verlaten van de aankomsthal gebruik maken van de groene baan. Reizigers met aan te geven artikelen moeten gebruik maken van de rode baan. Vrij van invoerrecht zijn persoonlijke eigendommen die u later weer mee het land uit neemt, zoals een foto- en filmcamera (inclusief, indien niet digitaal) 10 filmrollen), laptop, radio, cassetterecorder, verrekijker, sieraden, muziekinstrument, kinderwagen, kampeeruitrusting, sportartikelen, fiets (zonder hulpmotor) en soortgelijke bezittingen voor reizigers.

De volgende artikelen kunt u per persoon meenemen zonder dat u er invoerrechten over hoeft te betalen: kleding, schoeisel en toiletartikelen voor persoonlijk gebruik; 1 liter sterke drank en 2 liter wijn; 0,25 liter parfum; 250 gram tabak of 250 sigaretten; geschenken (inclusief max. 3 kg levensmiddelen en niet meer dan 1 kg per soort) tot een waarde van US$125. Het laatstgenoemde bedrag is niet cumulatief, men kan dus niet samen een duurder geschenk invoeren. Onder andere video-apparatuur (inclusief videocamera’s!), personal computers, gereedschap, boot, caravan en duikuitrusting moeten worden aangegeven. Voor deze artikelen dient u een waarborgsom te betalen. (Voor een videocamera rekent men een borg van US$1000.) Als u deze artikelen bij vertrek weer uitvoert, ontvangt u uw borg weer terug. Borg kan worden voldaan met een bankcheque, ten name van ‘Collector of Customs’ of met een creditcard (Visa, MasterCard/Eurocard of Diners Club). Dieren, planten, vuurwapens, vers vlees en grondstoffen mogen alleen met een speciale vergunning worden ingevoerd. Honden en katten, die u meebrengt, moeten ouder zijn dan vier maanden; zij moeten ingeënt zijn tegen hondsdolheid en in het bezit zijn van een geldige, officiële gezondheidsverklaring uit het land van herkomst. Antieke voorwerpen vervaardigd voor het jaar 1700 n. Chr. mogen niet zonder schriftelijke toestemming van de ‘Antiquities Authority’ (Rockefeller Museum, P.O.B. 586, tel. 02-6292627/6292607) worden uitgevoerd. Voor meer informatie omtrent de douane kunt u zich wenden tot het Department of Customs, 32 Agron Street, 94190 Jeruzalem, tel. 02-6703333. Als u over land naar Jordanië reist, dan moet u er rekening mee houden dat u over een visum voor Jordanië beschikt. Gaat u met een georganiseerde excursie naar bijvoorbeeld Petra, dan krijgt u bij de grensovergang een dagvisum. U kunt Jordanië niet bezoeken met een Israëlische huurauto. Als u Egypte gaat bezoeken, dan kunt u aan de grens een dagvisum verkrijgen; houd er ook hier rekening mee dat u niet met een Israëlische huurauto Egypte mag bezoeken.

Rondreizen

Groepsrondreis Israël

Maak kennis met het Heilige Land Israël tijdens deze complete rondreis. De reis brengt je in twaalf dagen langs indrukwekkende historische plekken...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Israël