Israël

Swipe

Kuuroorden

U kunt in Israël de volgende kuuroorden bezoeken:

Wellness rondom het meer van Tiberias:

•, De warmwaterbronnen van Tiberias (Khamei Tveriya)

Deze warmwaterbronnen bij het Meer van Galilea zijn heilzaam bij de behandeling van spier- en gewrichtsaandoeningen, traumatische stoornissen en sinusitis. De warmwaterbronnen dateren uit de Romeinse periode. Keizer Titus Flavius Vespasianus heelde hier zijn wonden in het geneeskrachtige water. In de huidige tijd zijn de warmwaterbronnen in tweeën verdeeld. In het oudere deel vindt u gescheiden baden voor mannen en vrouwen; deze worden vooral door godsdienstige mensen gebruikt. In het nieuwere deel, de Khamei Tveriya ha-Tse’ira, vindt u ondermeer individuele baden, modderbaden, een whirlpool en een sauna. Dit deel wordt door iedereen gebruikt. Het complex beschikt over een eigen strand aan het meer. De baden worden gevoed door een 2000 m diepe bron. Het water is bijzonder mineraalrijk en heeft een gemiddelde temperatuur van 39°C.

Wellness rondom de Dode Zee en in het Zuiden:

•, De warmwaterbronnen van Zohar

Bij drie therapeutische centra in Neve Zohar bij de Dode Zee kunt u terecht voor de behandeling van spier- en gewrichtsaandoeningen, traumatische stoornissen, allergieën en huidziekten.

•, De warmwaterbronnen van Yesha ofwel de En Gedi Spa

eze warmwaterbronnen liggen ten zuiden van de kibboets En Gedi, bij de Dode Zee. Zij zijn geschikt voor de behandeling van spier- en gewrichtsaandoeningen. Het spa centrum ligt op de oever van de Dode Zee en herbergt zes thermo-minerale baden, twee voor mannen, twee voor vrouwen en twee gemengde baden. De temperatuur van het water is constant 38°C. Buiten vindt u een groot bad met geneeskrachtige zwarte modder. Als u een bad in de Dode Zee wilt nemen, dan kunt u gebruik maken van het speciale vervoermiddel dat buiten het gebouw op u staat te wachten. Omdat er momenteel meer water verdampt, dan dat er door de rivier de Jordaan wordt aangevoerd zakt het waterpeil en trekt de oever zich ieder jaar verder terug. In het spa centrum kunt u gebruik maken van allerlei faciliteiten, waaronder massages. •, De warmwaterbronnen van Mineral Beach. Hier zijn twee baden, een zwavelbad (39°C) en een kindzwembad. Aan het strand kunt u zich insmeren met geneeskrachtige modder. Deze modder versterkt onder meer de bloedcirculatie en herstelt huidcellen.

• En Boqeq

En Boqeq, gelegen op de westelijke oever van de Dode Zee, is een internationaal centrum voor de behandeling van huidziekten en psoriasis en met name bekend om Solarium-400. In het gebied staan tien hotels, restaurants, velerlei therapeutische baden en twee stranden.

•, Arad

Dit stadje ligt ten zuidwesten van Massada en de Dode Zee, op een hoogte van 620 m boven de zeespiegel. De droge en pollenvrije lucht is geschikt voor mensen met astma, allergieën en ademhalingsmoeilijkheden. •, Neve Midbar ligt ten zuiden van de Gazastrook in de omgeving van kibboets Mash'abei Sade waar u eventueel kunt overnachten. De baden liggen in een aantrekkelijk spacentrum en zijn rijk aan mineralen, zwavel en magnesium. Het mineraalrijke water wordt uit een 900 m diepe warmwaterbron gepompt, vandaar dat de temperatuur van het water fluctueert tussen de 40°C en 46°C.

• Khamam Tse’elim

Khamam Tse’elim ligt in de kibboets Tse'elim. Het kleine complex omvat een whirlpool (40°C), een sauna, een zwembad en een spacentrum. De kibboets beschikt over overnachtingsmogelijkheden.

Wellness in het centrale deel van Israël:


•, Hame Yoav XX

In de kibboets Sde Yoav bij Ashkelon ligt een gezondheidscentrum met minerale warmwaterbaden.


•, Khamei Ga’ash

Khamei Ga’ash, gelegen op een reisafstand van 20 minuten van Tel Aviv. De minerale bronnen werden ongeveer 20 jaar geleden aangeboord toen men op zoek was naar olie. Er zijn twee baden, waarvan er een ruim 40°C heet. Het grote bad heeft een temperatuur van 36 graden. De baden liggen vlakbij de kibboets Ga'ash. Hier kunt u kamers huren. Op het nabijgelegen strand van Ga'ash kunt u genieten van de zon.

Wellness op de Golanhoogte:


•, Hammat Gader

De vijf warmwaterbronnen van Hammat Gader ontspringen op de Golanhoogte (ten zuidoosten van het meer van Tiberias). De temperatuur van het water fluctueert tussen de 25°C en 51°C. Uniek zijn de openluchtbaden, de voorzieningen voor kinderen en de massagewaterval. Vrijdags kunt u hier tot middernacht baden. De bronnen werden al door de Romeinen gebruikt. Als u over voldoende tijd beschikt, dan kunt u een bezoek brengen aan een nabijgelegen krokodillenfokkerij. U kunt eventueel overnachten in het Spa Village Hotel.


Een bezoek aan een kuuroord

De mineraalrijke Dode Zee, thermale zwavel- en warmwaterbronnen en een droog klimaat dragen er zorg voor dat bepaalde delen van Israël uitstekend geschikt zijn om te kuren. De kuuroorden liggen hoofdzakelijk bij het Meer van Galilea en bij de Dode Zee. Neem tijdens het baden in warmwaterbronnen het volgende in acht:

•, Vermijd zoveel mogelijk het baden direct voor of na het gebruiken van een maaltijd.

•, Neem de tijd om van het ene bad naar het andere te gaan.

•, De gemiddelde temperatuur van het water ligt rond de 40 °C. Het is verstandig om bij een dergelijke temperatuur niet langer dan 15 minuten in het water te blijven.

•, Houd er rekening mee dat u na een heet bad van circa 15 minuten evenveel energie heeft verbruikt als na een hardloopwedstrijd (op volle snelheid) over 500 m. Zorg voor voldoende voeding en rust.

•, Drink veel water. •, Indien u last heeft van moeilijk bewegende gewrichten of stijve spieren, dan kunt u deze tijdens het baden licht masseren of langzaam bewegen.

•, Draag geen sieraden in warmwaterbronnen. Zwavelrijk bronwater beïnvloedt de kleur van vooral zilveren sieraden.

•, In het zoute water van de Dode Zee kunt u niet echt zwemmen; wel kunt u zich in het zeer zoute water laten drijven zonder te zinken. Het is verstandig om niet langer dan 10 minuten in het water van de Dode Zee te drijven. Spring of duik nooit in de Dode Zee en houdt uw hoofd boven water. Spetter nooit in het water; de zeer zoute druppels kunnen in uw ogen of in die van anderen komen. Het drinken van het Dode Zeewater is gevaarlijk.

10 prachtige bestemmingen in Israël