Jamaica

Swipe

Jamaica

Jamaica is zeker geen land waar je heen gaat om alleen maar lekker te luieren, hoewel dat uiteraard tot de prettige bijkomende mogelijkheden behoort. Maar als je er toch bent kun je beter eerst genieten van alles wat het land aan natuurschoon, landschappen, steden en dorpen te bieden heeft. De afstanden zijn niet erg groot, de totale kustlijn bedraagt ruim 1000 kilometer dus je kunt op je gemak het eiland in een week rondrijden (over doorgaans goede wegen) en je hebt dan nog genoeg tijd om onderweg alle bezienswaardigheden die je ook wilt zien (via vaak minder goede wegen) te bezoeken. 

Daarna is het in Jamaica goed toeven in een van alle luxe voorzien resort, gelegen aan een hagelwit strand dat je de rust en ontspanning biedt waarover je altijd al gedroomd hebt. Het is een eiland van heerlijke strandhotels, als je goed zoekt soms nog in koloniale stijl, van reggae en van Jamaicaanse rum, een plek om nooit meer te vergeten. 

Foto Onze Jamaica expert
Onze Jamaica expert

AUTEUR PAUL DE WAARD

Minder of onbekende bestemmingen en vreemde volkeren, daar kun je auteur Paul de Waard voor wakker maken. Hij reisde over de wereld van Laos tot Jamaica, van de Noordkaap tot Zuid-Afrika. Hij zat tussen de berggorilla’s in Uganda en aan bij de president van Gambia. Hij eet net zo gemakkelijk in een sterren restaurant als een broodje kakkerlak op een markt ergens in het verre oosten. Rijden op een olifant of zwemmen in een trog met acht kilometer water onder de snorkel, het maakt hem allemaal niet uit.

Foto Reishandboek Jamaica
Reishandboek Jamaica

AUTEUR PAUL DE WAARD

€17,95

Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden

10 prachtige bestemmingen in Jamaica