Jamaica

Swipe

Font Hill Beach Park and Wildlife Sanctuary (Whitehouse)

Op de grens van de districten Westmoreland en St.Elizabeth, aan de niet zo druk bezochte zuidkust van Jamaica ligt het schitterende Font Hill Beach Park. Een lustoord voor duikers en snorkelaars. Hagelwitte stranden, zeer helder water, een overvloed aan kleurrijke vissen, veel koraal en dichtbij een rif. Veel meer valt er niet te wensen, ook onderwater(speer)vissers kunnen hun hart hier ophalen. De Black River, bekend om de prachtige tochten die je er op een vlot door de uitgestrekte bamboebossen kunt maken, ligt dichtbij.

Aangrenzend vindt je het Font Hill Wildlife Sanctuary dat je alleen onder begeleiding van een gids kunt bezoeken. Ongerepte natuur waaronder uitgestrekte mangrovebossen en moerassen, je bent hier zo dicht bij de natuur dat het het bijna aan kunt raken. Het vogelleven is er geweldig en voor de spotters, met name tegen zonsondergang, een regelrecht lustoord. Diverse vogelsoorten kun je alleen in dit natuurgebied bewonderen. Ga niet te water, er huizen honderden krokodillen!

Dichtbij het natuurgebied ligt het vissersdorpje Whitehouse. Als je in de gelegenheid bent dan moet je er een bezoek brengen aan de vismarkt. Een geweldige gelegenheid om te zien welke exotische vissen er uit de oceaan aan land worden gebracht.

10 prachtige bestemmingen in Jamaica