Jamaica

Swipe

Great Morass (Negril)

Eén van de mooiste natuurgebieden die Jamaica te bieden heeft is het moeras aan de monding van de Black River (zie hiervoor), aan de zuidwestkust van het eiland. In het stadje Black River zijn boottochten te boeken en boten te huur. In het moeras leeft een populatie van ongeveer driehonderd krokodillen, die door de Jamaicanen steevast alligators worden genoemd. Veel zeldzamer nog zijn de manatees (lamantijnen) die ook in dit kustmoeras rondzwemmen. Manatees, ook wel zeekoeien genoemd, stammen uit de oertijd en zijn verwant aan de olifanten. Vooral jonge manatees zijn nieuwsgierig en komen soms op varende voorwerpen af.

Iets buiten the Great Morass, op de weg van Middle Quarters naar Lacovia, bevindt zich Bamboo Avenue. Vier kilometer lang staan hier eeuwenoude oude bamboestruiken aan weerszijden van de weg. De struiken werden in de zeventiende eeuw geplant door grootgrondbezitters om in betrekkelijke koelte te kunnen reizen. Het is er nog altijd heerlijk wandelen en er bevinden zich verschillende gelegenheden waar wat gegeten en gedronken kan worden.

Als je in de omgeving van Negril verblijft dan is een dagtocht naar dit gebied, op nauwelijks 80 kilometer afstand, een echte aanrader.

10 prachtige bestemmingen in Jamaica