Jamaica

Swipe

Montego Bay Marine Park

(Kijk ook bij Bogue Lagoon hiervoor). Het Montego Bay Marine Park wordt door liefhebbers gezien als een van de beste plaatsen op de wereld om te snorkelen. Maar de gehele omgeving leent zich voor een tocht over de wateren en door de mangrovebossen die tot het park behoren. Je kunt zelf een bootje huren of je kunt er op uit trekken met een gids. Als je een vogelspotter bent dan is dat een optie waar je over na moet denken. Je kunt ook een trip maken met een glasbodemboot.

Als je je in het water begeeft moet je er rekening mee houden dat er in toenemende mate Lion Fish (Pterois antennata), bij ons beter bekend als koraalduivel, rondzwemt. Het is een schitterende vis met veel tentakels die in niets op een leeuw lijkt. Afblijven! Het is een zeer giftige vis die mensen kan verlammen en, als je er gevoelig voor bent, zelfs kan doden. In het gunstigste geval loop je pijnlijke zwellingen op en het kan even duren voordat je er vanaf bent. Doordat hij veel schade toebrengt aan het leven rond het koraal wordt er jacht op de vis gemaakt, maar dat kun je beter overlaten aan professionals. Hij schijnt overigens, mits op de juiste manier bereid, zeer smaakvol te zijn.

Niettemin, het park is er een om te ontdekken met heel veel onverwachte mogelijkheden, zoals het aan land gaan op een onbewoond eilandje waar je een hagelwit privé strand vindt.

10 prachtige bestemmingen in Jamaica