Jamaica

Swipe

Rocklands Bird Feeding Station (Montego Bay)

Heeft er ooit een kolibrie uit je hand gegeten? Dan ben je in het Rocklands Bird Feeding Station geweest. Het is de enige plaats op de wereld waar je dit kunt beleven. Diverse soorten kolibries bevinden zich nabij het station en voor veel vogelliefhebbers is het een van de hoogtepunten van hun bezoek aan het land. Doop je vingertop in honing en steek je hand uit. Eén van de vele kolibries zal een landing maken op je vinger. Zorg ervoor dat er iemand een fototoestel bij de hand heeft want dit gaan ze thuis niet geloven! Als je geluk hebt krijg je bezoek van een Doctors bird, de nationale vogel van Jamaica. Niet alleen kolibries, ook diverse vinken soorten eten er uit je hand, maar die moet je wel een meelproduct of zaad aanbieden.

Het station werd ontwikkeld door de 'bird lady' Lisa Salmon, een van de eerste vrouwen op Jamaica die zich inzette voor een beter milieu.

Je kunt een rondgang maken over het terrein onder leiding van een gids die je alles zal vertellen over het planten- en vogelleven ter plaatse.

Je vindt het complex ten westen van Montego Bay (in de richting van Lucea en Negril) in Anchovi. Na ongeveer 5 kilometer kom je bij Reading vanwaar je de aanwijzingen verder landinwaarts kunt volgen. Het is een half uurtje rijden. Leuke dagtrip, ook voor de kinderen.

10 prachtige bestemmingen in Jamaica