Jamaica

Swipe

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer stelt weinig voor, er rijden bussen (meestal minibusjes), maar er is geen tijdschema. Als de bus vol is wordt er gereden. Ook haltes bestaan nauwelijks. Ga langs de kant van de weg staan en steek je hand op. Als er plaats is stopt de bus (ook als er eigenlijk geen plaats meer is). Volle bussen, veel lawaai, geen airco, je moet het een keer beleefd hebben, maar het is niet helemaal ongevaarlijk. In steden als Kingston bestaat wel regulier openbaar vervoer per bus. Regulier heeft echter weinig met een tijdschema te maken.

Een spoorwegnet is al helemaal niet voorhanden, als er al treinen rijden dan zorgen ze voornamelijk voor het vervoer van goederen. Er is nog één uitzondering: de verbinding tussen Linstead en Spanish Town, maar of die nog steeds rijdt als jij er gebruik van wilt maken? Vooraf informeren dus!

Taxi's zijn er wel, let op de nummerplaat: PP: Public Passengers. Deze taxi's zijn verzekerd maar ze hebben geen meter, de prijs wordt vooraf afgesproken. Probleempje als je niet hebt afgesproken of de ritprijs in JMD of in USD bedoeld is.

10 prachtige bestemmingen in Jamaica