Jamaica

Swipe

Autohuur

Een auto huren is op Jamaica geen probleem, vooropgesteld dat je 25 jaar of ouder bent en minimaal 1 jaar in het bezit bent van een rijbewijs. Alle bekende internationale autoverhuurbedrijven (Avis, Eurocar en Hertz) zijn er actief. Het beste bespreek je vooraf via een gerenommeerd bedrijf. Als je op Jamaica besluit om een auto te huren doe dat dan via de receptie van het hotel of resort. Let op de verzekering en op het eigen risico. Deze zijn nooit bij de huurprijs inbegrepen en moeten vooraf worden voldaan. Het eigen risico is behoorlijk hoog en is afhankelijk van de soort auto.

Het huren van een auto bij 'een winkel om de hoek' valt af te raden.

Het huren van een auto kan voordelig zijn als je met meerdere personen een uitstapje wilt maken naar een toeristische trekpleister. Calculeren loont. De vrijheid van gaan en staan op de momenten dat je dat het beste uitkomt is een bijkomend voordeel van het huren van een auto.

Controleer, voordat je wegrijdt, de auto op beschadigingen (aantekening laten maken!), check de inhoud van de benzinetank en de (aanwezigheid van) de reserveband. Vraag naar de soort brandstof die je eventueel moet tanken. Houd je tank vol.

Heb je geen of weinig ervaring dan is het zelf rijden een af te raden avontuur. Schijnbaar niemand op Jamaica kent de verkeersregels. Bovendien zijn de wegen, gemiddeld genomen, in een niet al te beste staat. Rijd nooit in het donker over onbekende wegen.

10 prachtige bestemmingen in Jamaica