Japan

Swipe

Algemene informatie

Japan heeft een landoppervlakte van niet minder dan 377.708 km2, met andere woorden het land is ongeveer twaalf keer de grootte van Nederland. Bovendien is het land enorm lang, ruim 3.000 km! Ter vergelijking: dit is tweemaal de afstand van Amsterdam naar Barcelona! In Japan wonen ongeveer 130 miljoen mensen. Alle japanners hechten aan goed onderwijs; met een goede opleiding heb je namelijk de meeste kans op de beste banen, dat wil zeggen dat je met de juiste opleiding een goede kans maakt op een baan bij een van de grote bedrijven. Het eilandenrijk Japan is in na de Tweede Wereldoorlog uitgegroeid tot een economische supermacht. Overigens niet alleen in de Aziatische regio, maar wereldwijd is de economische invloed van Japan groot. Opzich een prestatie van formaat, gezien de desolate staat waarin het land verkeerde direct na de Tweede Wereldoorlog.

Ook in cultureel opzicht is het land bijzonder. Dankzij haar eeuwenlang geisoleerde ligging ontwikkelde Japan een geheel eigen cultuur. Er gaat werkelijk geen dag voorbij of er wordt ergens in deze archipel een festival gevierd. Japanners hebben een bijzonder gevoel voor schoonheid, wat tot uitdrukking komt in de kunst. Veel kunstzinnige uitingen vindt u terug in boeddhistische tempels en shintoïstische heiligdommen. Het boeddhisme en het shintoïsme (de toonaangevende religies in Japan) zijn in Japan zo met elkaar vervlochten, dat veel mensen aanhanger zijn van beide geloven.

De geschiedenis van Japan voert terug tot lang vervlogen tijden, een periode waarin het culturele karakter van Japan en zijn inwoners werd gevormd. In dit deel van onze website VakantieArena.nl over het eilandenrijk Japan vindt u zeer uitgebreide informatie over de geschiedenis van Japan, over de bevolking, het onderwijs, klimaat en beste reistijd, de economie en het culturele leven in het eilandenrijk, het fraaie landschap en de godsdiensten die een belangrijke invloed hebben uitgeoefend op het karakter van Japan en haar inwoners. Wij wensen u veel leesplezier in dit ook voor Japankenners bijzondere en leerzame deel van onze website.

10 prachtige bestemmingen in Japan