Japan

Swipe

Bezienswaardigheden

Vlak na de tweede wereldoorlog was Japan platzak, de handelsvloot was tot zinken gebracht, de steden waren verwoest. Kort daarna groeide dit land echter uit tot een economische supermacht. Behalve op een economische sterke positie, kan Japan bogen op een prachtige natuur en cultuur. De Japanse archipel heeft veel bossen en bestaat voor 85% uit bergen; verspreid over de eilanden liggen ongeveer 260 vulkanen, waarvan een kwart nog actief is. Tijdens de vele feesten en festivals is er een grote verscheidenheid aan cultuurelementen te zien; tevens zijn er honderden tempels en heiligdommen die de moeite van het bezichtigen meer dan waard zijn.

De webpagina's betreffende de bezienswaardigheden in Japan in de VakantieArena zijn onmisbaar bij een bezoek aan Japan. U vindt hier informatie over alle bezienswaardigheden in Japen en een schat aan wetenswaardigheden.

De hoofdstad Tokyo is uitgegroeid tot een fascinerende en veelzijdige wereldstad en heeft niet minder dan 36 miljoen mensen. De stad Tokyo ligt op het hoofdeiland Honsu. In dit deel van onze website over de bezienswaardigheden van Japan zijn werkelijk ontelbare bezienswaardigheden, vandaar dat wij het eiland hebben opgedeeld in Centraal-Honshu, Noord-Honshu en West-Honshu. Beroemd op het eiland Honshu (West-Honshu) zijn de bezienswaardigheden in de oude hoofdsteden Kyoto en Nara. Ook de stad Osaka en Hiroshima liggen op dit uitgestrekte deel van dit eiland. Op het eiland Kyushu kunt u onder meer een bezoek brengen aan de bezienswaardigheden in het vulkanische Nationale Park Aso en de warmwaterbronnen in het kuuroord Beppu, maar ook bijvoorbeeld aan Nagasaki. U kunt natuurlijk ook afreizen naar de eilanden Shikoku of het noordelijk gelegen eiland Hokkaido. In het uiterste zuiden van Japan vindt u de Zuidwest-Eilanden. Onderdeel van deze eilanden is Okinawa met haar parelwitte stranden die bij veel Japanners zeer geliefd zijn. 

10 prachtige bestemmingen in Japan