Japan

Swipe

Fotograferen en filmen

Er zijn maar weinig landen die de bezoeker zo'n grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden, festivals, tradities en landschappelijke schoonheid te bieden hebben als Japan. Vandaar dat fotograferen in dit land een dankbare bezigheid zal blijken te zijn. Zorg dat uw foto-uitrusting op peil is. Een zonnekap is beslist noodzakelijk en een UV-filter kan zeer van pas komen. Men kan veel plezier beleven aan een tele- of zoomlens bij het fotograferen van dieren, mensen en verafgelegen objecten. Ook kan een groothoeklens soms van nut blijken te zijn.

Wie gedurende lange tijd op reis gaat, kan wellicht beter een kleine en compacte camera meenemen. Een volle en zware fototas kan op een lange reis van een lust tot een last worden. Zorg dat u voldoende geheugen bij u heeft ten behoeve van de digitale foto’s, zodat u niet zonder opslagcapaciteit komt te zitten. In Japan wordt een aantal zeer bekende merken fototoestellen gefabriceerd. Mocht u in Japan een foto- of filmtoestel willen kopen, dan is het verstandig om eerst in verschillende zaken de prijzen van de door u gewilde camera te vergelijken. De verschillen in verkoopprijs zijn soms aanzienlijk.

Fotograferen Japanners

Veel Japanners fotograferen zelf graag en zij vinden het dan ook meestal prima als u hen wilt fotograferen. Zij stellen het echter zeer op prijs als u hen daarvoor van tevoren toestemming vraagt. Het zal u na verloop van tijd opvallen dat een groot aantal Japanners het ook leuk vindt om samen met een westerling op een foto te staan; u zult veel gevraagd worden om samen met hen te poseren. Meestal zal men daarna naar uw e-mailadres vragen zodat zij in staat zijn om u een digitale afbeelding toe te sturen.

10 prachtige bestemmingen in Japan