Japan

Swipe

Geld

De Japanse munteenheid is de 'yen', het symbool is ¥. Er bestaan munten van 1 yen (van aluminium), 5 yen (van brons en herkenbaar aan een rond gaatje in het midden van de munt), 10 yen (van koper), 50 yen (van zilver en ook herkenbaar aan een rond gaatje in het midden van de munt), 100 yen (van zilver) en 500 yen (eveneens van zilver). Voorts zijn er bankbiljetten van 500, 1.000, 5.000, en 10.000 yen. Zelden wordt er nog gebruik gemaakt van een biljet van 2000 yen. De bankbiljetten van 500 yen worden steeds zeldzamer, omdat de banken in Japan begonnen zijn met het vervangen van dit biljet door de munt met dezelfde waarde.

Buitenlandse valuta kunt u omwisselen bij banken die het predikaat 'Foreign Exchange Bank' bezitten. Deze banken zijn herkenbaar aan een bord met daarop de vermelding: Authorized Foreign Exchange Bank (zie ook onder Banken). Travellers cheques van American Express, Bank of America en Thomas Cook, kunt u bij deze zelfde banken omwisselen. Indien u zich veel buiten de grote steden beweegt, dan is het verstandig voldoende contant Japans geld bij u te dragen. Niet ieder dorp bezit een bank met het predikaat 'Foreign Exchange Bank'. Een gering aantal winkels die geregeld zaken doen met toeristen is ook in het bezit van een vergunning om buitenlandse valuta om te wisselen. Dit staat op de buitengevel van deze winkels vermeld. Bij kleine banken kunt u gemakkelijker Amerikaanse dollars omwisselen dan bijvoorbeeld Nederlands of Belgisch geld. Als u geld wisselt, dan bent u verplicht om uw paspoort te tonen. Ook moet u een formulier invullen, dat de bankemployé u zal verstrekken. Bij een aantal banken krijgt u in ruil voor uw geld een nummer uitgereikt waarmee u na een wachttijd van circa 15 minuten uw yens kunt afhalen.

De munteenheden van Zuid-Korea en Taiwan hebben geen enkele waarde in Japan. Mocht u vanuit een van deze landen Japan binnenreizen, dan moet u er voor zorgen dat u dit geld reeds omgewisseld heeft alvorens Japans grondgebied te betreden. Er is in Japan geen zwarte geldmarkt. Het is een ieder toegestaan om buitenlandse valuta tot een waarde van drie miljoen yen het land in te voeren. Maximaal hetzelfde bedrag mag het land uitgevoerd worden. Internationale creditcards, zoals Visa, American Express, Diner's Club en Master Charge, kunt u in Japan gebruiken in een aantal departmentstores, hotels en restaurants. De creditcards worden echter in het algemeen alleen in de duurdere gelegenheden geaccepteerd. Eventuele kortingen worden niet aan gebruikers van een creditcard gegeven, wel aan degenen die contant betalen. Uiteraard zijn er overal in Japan geldautomaten waar u geld kunt opnemen.

Hotel Limak Lara

De meest geschikte plek aan de Turkse Rivièra om helemaal 'zen' te worden is het prachtige Hotel Limak Lara. Dit volledig in...

v.a. 659.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Japan