Japan

Swipe

Telefoon

Er zijn in Japan verschillende soorten publieke telefoons, die herkenbaar zijn aan hun kleur. De groene publieke telefoons zijn geschikt om binnen Japan te bellen en deze zijn dus minder geschikt voor internationale gesprekken. De grijze telefoons zijn wel geschikt voor internationale gesprekken.

Mobiele telefoon Japan

Veel van onze GMS-telefoons werken niet in Japan. Men gebruikt in Japan namelijk geen GMS-techniek, maar UMTS–techniek. Veel nieuwere smartphones en Blackberry’s hebben echter de mogelijkheid om via 3G/UMTS te telefoneren. U kunt dan in Japan uw eigen mobiele telefoon gebruiken. Check dit voordat u naar Japan reist.

In Japan zijn o.a. de providers  SoftBank Mobile (Vodafone), NTT, KDDI en DoCoMo actief met dit netwerk U kunt natuurlijk ook een geschikt mobiel toestel huren, al is dit vaak prijzig. Het is slim om gebruik te maken van Skype of WhatsApp (in Japan gebruikt men LINE) via het Internet; hiermee kunt u gratis contact opnemen.

Een Japans telefoontoestel kunt u in Japan helaas niet kopen. U moet hiervoor een Japans resident zijn, dat wil zeggen dat u minimaal 90 dagen achtereen in Japan verblijft. Het is in Japan verboden om mobiel te bellen in de trein. In de limited express trein en in de shinkansen mag u alleen in de ruimtes tussen de treinstellen mobiel telefoneren. Internetten of sms'en mag natuurlijk wel.

Belangrijke telefoonnummers

Politie: 110

Brandweer/ambulance: 119

Netnummers

- Japan: 81

-, Tokyo: 03

-, Narita: 0476

-, Yokohama: 045

-, Nagoya:052

-, Kyoto: 075

-, Nara: 0742

-, 0saka:06

-, Kobe: 078

10 prachtige bestemmingen in Japan