Kenia

Swipe

Algemene informatie

Karibu! Welkom in Kenia

Kenia is een land van uitersten, vooral klimatologisch. Er is voor iedereen wel een plekje. Hoewel het een tropisch land is dat door de evenaar vrijwel in tweeën wordt gesneden, kan men sneeuw vinden in de bergen. Het land heeft schitterende stranden aan een kristalheldere oceaan, waar elke vorm van watertoerisme mogelijk is. Het kent eindeloze vlakten en een variëteit aan wild die zijn weerga niet kent. Behalve op de plaatsen waar veel aandacht aan het toerisme is geschonken (en dat is relatief slechts een klein gedeelte van Kenia), is Afrika er Afrika gebleven.

De hoofdstad Nairobi is een moderne stad met ongeveer twee miljoen inwoners, nauwelijks een eeuw oud. Maar in veel steden en dorpen hangt de sfeer van een ver verleden, van oeroude rituelen, van onbekende zeden en gewoonten en van een bewogen historie. De inwoners vormen een bont gezelschap, ontstaan uit leden van grote en kleine volkeren die zonder uitzondering vriendelijk en gastvrij zijn.

Het is het land van ontdekkingsreizigers en missionarissen, van slavenhandelaren en piraten. Een land dat werd overheerst door de Arabieren, door Duiters en door Britten. Een land van schitterende zonsondergangen en een sterrenhemel waarin nauwelijks plaats is voor donkere plekken. Een land ook waar armoede heerst en droogte, maar waar mensen nooit honger hoeven te hebben. Een land dat zijn bezoeker aan alle kanten raakt en roert.

‘Karibu’, welkom in Kenia!

10 prachtige bestemmingen in Kenia