Kenia

Swipe

Fauna

De meeste toeristen trekken, zoals gezegd, naar Kenia om wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen. Met uitzondering van enkele zeldzamere soorten lukt dat ook wel, soms moet men wat geduld hebben, de dieren leven in de natuur en zijn niet aan vaste plaatsen gebonden. Soms wordt gedacht dat bij een bezoek aan een van de grotere parken het wild op de toeristen ligt te wachten. Dat wordt dus een teleurstelling al kan het voorkomen dat er op een bepaalde dag bijzonder veel wild op een bepaalde plaats aanwezig is. Ga daar niet van uit en neem de tijd om het wild op te zoeken, waarbij u, als u er (vrijwel) zeker van wilt zijn een bepaald soort wild te zien, het juiste park of reservaat zult moeten kiezen en soms meerdere.

Bepaalde diersoorten leven op een vaste plaats en hebben daar hun eigen territorium. Andere soorten trekken van plaats naar plaats op zoek naar voedsel. Afhankelijk van de diersoort en het jaargetijde trekken soms grote kudden over grote afstanden en komen weer terug.

Niet alle diersoorten komen in alle gebieden voor. De meest voorkomende diersoorten worden in het kort en in alfabetische volgorde behandeld, bij de beschrijving van de nationale parken en wildreservaten in het deel "Bezienswaardigheden" wordt aangegeven welke diersoort u er eventueel kunt verwachten.

10 prachtige bestemmingen in Kenia