Kenia

Swipe

Voorzorgsmaatregelen

Als u naar de tropen gaat is een behoorlijke conditie een eerste vereiste, gaat u te voet de bergen in, maakt u bijvoorbeeld een tocht naar de top van Mount Kenya, Mount Elgon of (een populair uitstapje vanuit Kenia) Mount Kilimanjaro in Tanzania, dan dient u een uitstekende conditie te hebben.

U zult een aantal injecties moeten halen bij de huisarts, bij een travelclinic, een medisch centrum of de GGD. Het aantal is mede afhankelijk van de tijdsduur van uw verblijf. Hoewel er soms verschillende adviezen gegeven worden, zijn vaccinaties tegen gele koorts, DTP, hepatitus-A en tyfus vrijwel standaard in het aanbevelingenpakket opgenomen. Gele koorts is lang niet altijd verplicht, tenzij u Kenia inreist vanuit een gebied waar gele koorts nog wel voorkomt. In zo’n geval dienen alle personen van 1 jaar en ouder ingeënt te zijn tegen deze ziekte. Cholera is evenmin verplicht en wordt, op aanraden van de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) ook niet gegeven. U krijgt doorgaans wél een verklaring dat u deze injectie gehad heeft, omdat u anders het risico loopt dat u bijvoorbeeld een buurland niet inkomt. Een injectie tegen cholera is weinig effectief en als u besmet zou raken met cholera dan is dit meestal nauwelijks ernstig te noemen en goed behandelbaar.

Raadpleeg tijdig de GGD of een andere instantie, van sommige injecties krijgt u een serie, zodat u vaak al enkele maanden voor uw vertrek met de inentingen moet beginnen. Tegen malaria, de meest voorkomende tropische ziekte, krijgt u tabletten, ook met deze kuur dient u, afhankelijk van de soort tabletten die u voorgeschreven worden, enkele dagen tot enkele weken voor uw vertrek te beginnen.

U krijgt van de behandelende instantie een internationaal inentingsbewijs, vergeet niet dit bij uw paspoort te dragen, u kunt het aan de grens nodig hebben. Wellicht vindt u het verstandig om er een verklaring omtrent uw bloedgroep aan toe te voegen. Bovendien is het handig om, als u medicijnen gebruikt, een zg. reisdocument voor geneesmiddelengebruikers bij u te hebben. U kunt dit bij de apotheek verkrijgen.

10 prachtige bestemmingen in Kenia