Kenia

Swipe

Soorten parken en reservaten

Zeegebieden

Sommige nationale parken en reservaten bevinden zich aan en in de Indische Oceaan in het zuidoosten van Kenia. Het noordelijke kustgebied bevindt zich ruwweg tussen het gebied ten noorden van Mombasa en de grens met Somalië, het zuidelijk kustgebied bestrijkt het gedeelte tussen het noorden van Mombasa tot aan de grens met Tanzania. De hotels en lodges ten noorden van Mombasa behoren daarmee tot het zuidelijk kustgebied. Zeegebieden zijn geliefd vanwege de kleurrijkheid onder water en de mogelijkheid tot het beoefenen van de hengelsport, terwijl de zonaanbidders weer om andere redenen de kustgebieden opzoeken. Een combinatie met een bezoek aan andere bezienswaardigheden, zoals parken of reservaten, is doorgaans zeer goed mogelijk.

Meergebieden

De meren van Centraal-Kenia zijn van levensbelang voor het voortbestaan van een groot aantal diersoorten. Zo bevindt zich langs de boorden van Lake Nakuru de grootste kolonie flamingo’s ter wereld. De Sitatunga antilope leeft nog uitsluitend in het Saiwa moerasgebied en u vindt de grootste concentratie krokodillen nabij Lake Turkana.

Berggebieden

De hoge bergen van Kenia oefenen grote aantrekkingskracht uit op bergbeklimmers en -wandelaars die een voorkeur hebben voor hooggebergte. Ze komen uit alle delen van de wereld. Zo’n tocht heeft veel toegevoegde waarde. De beklimming zelf behoort over het algemeen niet tot de zwaarste ter wereld, maar onderweg trekt men door tal van vegetatiezones, elk met z’n eigen flora en fauna. Ook op de flanken van de bergen leven diverse met uitsterven bedreigde diersoorten zoals de bongo en het bosvarken.

Droge en minder droge gebieden

Parken en reservaten die in de drogere gebieden gelegen zijn mogen zich het meest verheugen in de belangstelling van de mensen die op zoek zijn naar groot wild dat in Kenia in overvloed te vinden is. Het zijn ook de gebieden die zich het beste lenen om vrijelijk in de natuur te verblijven. Behalve dat er allerlei soorten safari’s (w.o. ballonsafari’s) te maken zijn, zijn er ook gebieden waar u kunt wandelen en kamperen.

Regenwoud

Op verschillende plaatsen in Kenia bevindt zich tropisch en subtropisch regenwoud. In deze gebieden bevindt zich vaak veel wild. De vegetatie is uitbundig en op sommige plaatsen lijken de bomen tot aan de hemel te reiken zonder dat er ook maar een spatje zonlicht doorheen komt. Nadeel van deze gebieden is dat de luchtvochtigheid zeer hoog kan oplopen.

10 prachtige bestemmingen in Kenia