Kenia

Swipe

Fotograferen

Het is verboden om openbare gebouwen, haveninstallaties, stuwdammen, e.d. te fotograferen. Militaire objecten mogen ook niet gefotografeerd worden, evenmin als militairen en politiefunctionarissen.

Als u personen wilt fotograferen, vraag dan vooraf om toestemming. Meestal, zeker bij volkeren als Maasai en Turkana, zult u ervoor moeten betalen (afdingen tot 10 à 20% van de vraagprijs en vooraf de prijs afspreken). Stiekem ‘uit de heup’ filmen of fotograferen kan tot problemen leiden!

Foto- en filmmateriaal is in de steden en in de lodges (duur!!) verkrijgbaar, maar u kunt het beste een ruime voorraad meenemen. Als u ze ter plaatse koopt, let op de uiterste verkoopdatum en houd er rekening mee dat de DX-waarde vaak niet gecodeerd is, óók niet bij bekende merken film. Omdat bezoeken aan nationale parken en wildreservaten dikwijls in de vroege ochtend of in de namiddag plaatsvinden, is het aan te bevelen om ook films met een lichtgevoeligheid van 200 of 400 ASA mee te nemen.

Bescherm uw foto- en filmcamera’s tegen stof!!

Foto’s ontwikkelen en afdrukken

Hoewel in de meeste gevallen digitaal wordt gefotografeerd en gefilmd: in de grote steden en in de toeristengebieden is het mogelijk om, zélfs met een zg. één-uur-service, foto’s te laten ontwikkelen en afdrukken. Het gebeurt op professionele manier met de modernste hulpmiddelen. Alleen, het papier waarop uw foto’s worden afgedrukt is niet altijd van dezelfde kwaliteit als die welke u gewend bent. In de praktijk betekent dat in veel gevallen een snellere verkleuring van uw foto’s.

10 prachtige bestemmingen in Kenia