Kenia

Swipe

Kleding

Lichte, ruimvallende katoenen kleding, een lange broek, een overhemd of blouse met lange mouwen om enige weerstand aan de muggen te bieden is een minimale vereiste. Een dun regenjack is handig. Voor toeristen die het ‘hogerop’ zoeken is een trui of sweater noodzaak. Beklimmers van Mt. Kenia, Mt. Elgon of Mt. Kilimanjaro hebben aanmerkelijk meer nodig.

Strandkleding of te frivole zomerkleding wordt als ongewenst ervaren bij het bezoek aan dorpen of steden. Bedekte schouders en knieën wordt gezien als een teken van respect voor de overtuiging van de bevolking (en heeft enkele prettige neveneffecten voor de toerist). In de ‘moslimsteden’ dient men extra alert te zijn. Bij een bezoek aan een kerk of moskee is gedekte kleding verplicht.

Neem zo weinig mogelijk kleding mee, in elk hotel of guesthouse kunt u uw kleding laten wassen. Geef geen dure kleding aan de wasvrouw, men wast met ouderwets agressieve wasmiddelen. Doorgaans kunt u uw kleding ook laten strijken, u moet het apart vragen. Maak vooraf prijsafspraken als er geen vast tarief is vermeld.

10 prachtige bestemmingen in Kenia