Kenia

Swipe

Zon

Zonnebaden

Op de terreinen van de hotels en op de bij de hotels behorende stranden is topless zonnen niet abnormaal, hoewel elke ‘zinnenprikkelende’ uiting door een deel van de bevolking, zeker in het kustgebied, met argusogen bekeken zal worden. Op openbare stranden is zowel topless als naaktrecreatie bij wet verboden.

Zonnebrand

Uw huid is gevoeliger dan u denkt! Dat geldt in verhoogde mate voor kinderen. In Kenia schijnt dezelfde zon, maar... ánders! Een zonnebrand is niet alleen pijnlijk, het verknalt uw vakantie, u kunt er behoorlijk ziek van zijn. De eerste dagen kort in de zon of helemaal niet en altijd een goede zonnebrandcrème gebruiken met een hoge beschermingsfactor. U dient ernstig op zonnebrand bedacht te zijn aan het strand, op safari en tijdens tochten in de bergen.

Zonnesteek

Niet denkbeeldig. Als u lange tijd aan de zon wordt blootgesteld is het dragen van een hoed zeer aan te raden. Raadpleeg bij het vermoeden van een zonnesteek onmiddellijk een arts, ga liggen en houd het hoofd koel (letterlijk én figuurlijk).

10 prachtige bestemmingen in Kenia