Kroatië

Swipe

Kroatië

'A friend is always welcome.' Deze uitdrukking tekent de manier waarop Kroatië zijn gasten ontvangt op wel zeer treffende wijze. De ingetogenheid van de Kroaten gekoppeld aan hun grote gastvrijheid zorgt ervoor dat een toerist zich onmiddellijk in dit prachtige land thuisvoelt. Men bemoeit zich niet met de gasten tenzij die daarom vragen. Vriendelijkheid en hulpvaardigheid kenmerken de volksaard.

De Kroaten zijn trots op hun land en niet zonder reden. Voor de meesten van hen geldt dat ze persoonlijk hebben meegeholpen om het land te maken tot wat het is. Honderdduizenden hebben daarvoor persoonlijke en soms zeer pijnlijke offers moeten brengen. Op veel plaatsen zal altijd zichtbaar blijven dat het land dankzij grote opofferingen tot stand gekomen is. Het gouden gevoel van trots bij de huidige generatie Kroaten zal voor hen altijd met een zwart randje afgezet blijven. De toerist zal daar nog vele jaren mee geconfronteerd worden.

De schoonheid van het land en de onbedorvenheid van de kust verleidt veel Kroaten tot superlatieven. Dat moet u dan maar op de koop toenemen, maar tegen de tijd dat u het land weer verlaat zult u het op veel punten met hen eens zijn.

Foto Onze Kroatië expert
Onze Kroatië expert

AUTEUR PAUL DE WAARD

Minder of onbekende bestemmingen en vreemde volkeren, daar kun je auteur Paul de Waard voor wakker maken. Hij reisde over de wereld van Laos tot Jamaica, van de Noordkaap tot Zuid-Afrika. Hij zat tussen de berggorilla’s in Uganda en aan bij de president van Gambia. Hij eet net zo gemakkelijk in een sterren restaurant als een broodje kakkerlak op een markt ergens in het verre oosten. Rijden op een olifant of zwemmen in een trog met acht kilometer water onder de snorkel, het maakt hem allemaal niet uit.

Foto Reishandboek Kroatië
Reishandboek Kroatië

AUTEUR PAUL DE WAARD

€17,95

praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden

Hotel Osmine

Prachtig groen beboste heuvels, bezaaid met eeuwenoude wijngaarden aan de ene kant, een idyllisch uitzicht op de baai van Slano aan de...

v.a. 589.00 p.p.

Kroatië > Zadarska > Ražanac-Standplaats

Odmoree Camp & Hostel

De rechthoekige kleinschalige terrassencamping ligt direct aan zee. De strak ingerichte staanplaatsen zijn afgebakend en gescheiden. Bomen zorgen voor voldoende schaduw. Op...

v.a. 107.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Kroatië