Kroatië

Swipe

Kroatië

'A friend is always welcome.' Deze uitdrukking tekent de manier waarop Kroatië zijn gasten ontvangt op wel zeer treffende wijze. De ingetogenheid van de Kroaten gekoppeld aan hun grote gastvrijheid zorgt ervoor dat een toerist zich onmiddellijk in dit prachtige land thuisvoelt. Men bemoeit zich niet met de gasten tenzij die daarom vragen. Vriendelijkheid en hulpvaardigheid kenmerken de volksaard.

De Kroaten zijn trots op hun land en niet zonder reden. Voor de meesten van hen geldt dat ze persoonlijk hebben meegeholpen om het land te maken tot wat het is. Honderdduizenden hebben daarvoor persoonlijke en soms zeer pijnlijke offers moeten brengen. Op veel plaatsen zal altijd zichtbaar blijven dat het land dankzij grote opofferingen tot stand gekomen is. Het gouden gevoel van trots bij de huidige generatie Kroaten zal voor hen altijd met een zwart randje afgezet blijven. De toerist zal daar nog vele jaren mee geconfronteerd worden.

De schoonheid van het land en de onbedorvenheid van de kust verleidt veel Kroaten tot superlatieven. Dat moet u dan maar op de koop toenemen, maar tegen de tijd dat u het land weer verlaat zult u het op veel punten met hen eens zijn.

Foto Reishandboek Kroatië
Reishandboek Kroatië

AUTEUR PAUL DE WAARD

€17,95

praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden

Hotel Croatia

Ben je na een jaar lang hard werken ook zo toe aan rust? Even lekker je batterij opladen en bijkomen van de...

v.a. 424.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Kroatië