Kroatië

Swipe

Taalgids Kroatië

Kroatisch is geen taal die u op een zonnige achternamiddag leert. Er zijn ook nog geen woordenboeken in Nederland voorhanden. Nóg niet, want er wordt hard gewerkt aan een woordenboek Nederlands-Kroatisch. Alleen, het kan nog een paar jaar duren voordat u het in de winkel treft. Via internet zijn er wel een paar steunpunten zoals via www.natalihr.nl, als u iets wilt vertalen kunt u gebruik maken van www.webtran.nl

Overigens, veel Kroaten verbleven kortere of langere tijd in het buitenland om daar de kost te verdienen. Veel Kroaten spreken Engels of Duits en in de toeristengebieden zult u helemaal geen moeite hebben met de communicatie. In Istrië en de aangrenzende gebieden wordt bovendien door veel mensen Italiaans gesproken.

Om u tóch in de gelegenheid te stellen wat vriendelijks te zeggen, u een indruk te geven van het Kroatisch, vindt u hier lijstjes met veelgebruikte woorden. Het is in Kroatië al niet anders dan in andere landen: mensen worden enthousiast als u een paar woorden van hun taal spreekt en begrijpt. Logisch, want het bewijst dat u de moeite genomen heeft om u behoorlijk voor te bereiden op uw ontmoeting met hen. Als u in de taal geïnteresseerd bent: in Kroatië zijn wél woordenboeken te krijgen, zowel Kroatisch-Duits als Kroatisch-Engels. Misschien dat u daarmee uw kennis van het Kroatisch wat verder kunt uitbreiden.

10 prachtige bestemmingen in Kroatië