Kroatië

Swipe

Gezondheidstoerisme

Een groot aantal plaatsen met geneeskrachtige bronnen zorgt ervoor dat het gezondheidstoerisme in Kroatië mateloos populair is. In de buurt van Zagreb vindt u Tuheljske Toplice, Krapinske Toplice, Stubičke Toplice, Varaždinske Toplice, IvanićGrad en Topusko.

In Slovenië zijn Daruvar, Lipik en Bizovac erg populair. Vela Luka en Split zijn de belangrijkste plaatsen aan de kust. Er zijn diverse plaatsen waar u terecht kunt voor thalassotherapie (behandeling door middel van zeelucht en/of zeebaden), o.a. Opatija, Crikvenica, Veli Lošinj, Hvar en Makarska.

Maar er zijn ook heel andere zaken waarvoor (tegen) u zich kunt laten behandelen, al dan niet in combinatie met geneeskrachtige bronnen. Een nieuwe knie of heup in combinatie met de daarbij behorende fysiotherapie in geneeskrachtige baden, de mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt, de specialismen zeer uitgebreid.

Diverse websites (Engels: heath tourism Croatia) bieden tal van mogelijkheden, maar u kunt zich ook wenden tot het Kroatisch Nationaal Bureau voor Toerisme in Amsterdam.

10 prachtige bestemmingen in Kroatië