Kroatië

Swipe

Winkelen en souvenirs

Op veel plaatsen langs de weg staat: Med. Dat is geen geografische aanduiding, maar men laat u weten dat er honing te koop is. Er zijn diverse producten te noemen die door veel mensen als souvenir meegenomen worden.

Het is een beetje afhankelijk van de streek waar u zich bevindt, maar als u per se kaas van het eiland Cres wilt hebben, kunt u dat zonder al te veel inspanning ook in Pula kopen of in Dubrovnik. De typische producten van land- en tuinbouw, waaronder wijnen, zijn zeer geliefd als souvenir, zijn niet al te duur en u proeft nog lange tijd de smaak van het land.

Voorwerpen uit de kunstnijverheid zijn verreweg het populairst. Kant van het eiland Pag is wereldberoemd. Klederdrachten vindt u overal volop en in een grote verscheidenheid. Kristal en aardewerk zijn van uitstekende kwaliteit en vaak schitterend in vorm en uitvoering. Glazen voorwerpen worden met allerlei motieven beschilderd (Hlebine!). Lederwaren, zowel als kunst- als gebruiksvoorwerp zijn ongeëvenaard. Een combinatie van al die zaken vindt u vaak terug in halskettingen, broches en oorbellen.

Beroemd zijn de stropdassen. Wist u dat deze hun oorsprong in Kroatië vinden? In het Duits is dat nog terug te vinden. Het Duitse woord voor stropdas is Krawatte, een verbastering van Kroatië. Lang geleden werden ze gebruikt in het leger, waarbij elk onderdeel als herkenningsteken zijn eigen stropdas droeg. In enkele plaatsen zijn speciale stropdassenwinkels, waar u bij aanschaf van een das een certificaat krijgt met de geschiedenis van de desbetreffende das.

Gedroogde bloemen en allerlei bloemengeuren in zakjes zullen u doen terugdenken aan lange wandelingen door bergweiden of uw bezoek aan streken waar lavendel op grote schaal verbouwd wordt.

campsite

Camping Savudrija

Camping gelegen op het meest westelijke punt van Kroatië in Istrië. Sanitair is tevens afgestemd op kinderen. Zeer schaduwrijk terrein met sfeervolle...

v.a. 95.09 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Kroatië