Kroatië

Swipe

BTW

De belasting die u betaalt over luxe goederen, zoals lederwaren, kristal, glas- en aardewerk en voorwerpen van kunst- en handnijverheid, kunt u terugkrijgen als u de artikelen binnen een jaar na aankoop uitvoert en als u dit binnen 6 maanden aanvraagt. De aankoop dient (per winkel en op dezelfde dag) tenminste 500 kuna (HRK) te bedragen. U kunt bij de winkel waar staat aangegeven dat u er taxfree kunt kopen om een ‘tax-cheque’ te vragen. Deze laat u bij de douane afstempelen als u het land verlaat. Raadpleeg het personeel van de winkel voor gedetailleerder informatie. 

BTW teruggave

Voor aankopen vanaf 500 kuna kunt u de BTW terugvragen. Bij aankoop vraagt u de winkelier om een ingevuld BTW-teruggaveformulier (porezni èek). Dat formulier laat u bij de douane, als u het land verlaat, afstempelen. U stuurt het formulier binnen 6 maanden naar de winkelier terug die het geld zal storten op een door u op te geven bankrekening. Hij is verplicht dat binnen 14 dagen na ontvangst van uw formulier te doen. Als u binnen 6 maanden opnieuw naar Kroatië reist kunt u het formulier meenemen en bij de winkelier aanbieden die u het bedrag onmiddellijk uitbetaalt. Na 6 maanden vervalt uw recht op teruggave.

Vakanties in Kroatië

Kroatië > Istarska > Tar-Vabriga-Standplaats

Santa Marina Boutique Camping

Deze moderne familiecamping heeft plaatsen en paden van fijn grind. Een gedeelte van het terrein heeft bomen wat een natuurlijke schaduw geeft,...

v.a. 76.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Kroatië