Kroatië

Swipe

Geld

Kroatië is weliswaar lid van de Europese Unie maar de euro zal pas ingevoerd worden als de economie van het land stabiel genoeg is en Kroatië is toegetreden tot de eurozone. Naar verwachting zal de Kroatische munt nog tenminste tot 2019 het officiële betaalmiddel zijn.

De Kroatische munteenheid heet kuna (HRK). De Kuna is onderverdeeld in honderd lipa en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 lipa en 1, 2 en 5 kuna en biljetten van 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 en 1000 kuna.

In- en uitvoer ervan is beperkt tot 15.000 kuna, aan- en verkoop ervan is bij de banken in Nederland en België niet mogelijk. U kunt geld wisselen aan de grens of bij banken, wisselkantoren of hotels in Kroatië. Er bestaat nauwelijks koersverschil bij de diverse instellingen. Officieel betaald u in winkels met de kuna, maar bijna overal worden ook euro's geaccepteerd. Let echter op de koers!! Overal zijn betaalautomaten om geld op te halen. Op veel plaatsen kunt u gebruik maken van uw creditcard (American Express, Diners, Mastercard en Visa).

Geld wisselen

Bij banken, bij officiële wisselkantoren en in postkantoren kunt u geld wisselen tegen de geldende koers. De actuele wisselkoers vindt u op www.wisselkoers.nl. Ook in veel hotels kunt u terecht, de wisselkoers wijkt weinig af, maar opletten blijft natuurlijk geboden.

Rondreizen

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig...

v.a. 1449.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Kroatië