Lesotho

Swipe

Algemene informatie

Lesotho ligt in het uiterste zuiden van Afrika. Het betreft een onafhankelijke staat die vrijwel geheel bestaat uit de Maloti Mountains (1700 tot 3482 meter), een opmerkelijk hoog en respect eisend deel van de Drakensberg. Het uiterste noorden en oosten maken dan ook deel uit van Maloti-Drakensberg Transfrontier Conservation Area. De Republiek Zuid-Afrika omringt Lesotho, waarvan de hoofdstad (Maseru) aan de nauwe grensrivier ligt.

Lesotho heeft een oppervlakte die gelijk is aan die van België. Dit is het land van de Basotho's, verwelkomende en gastvrije mensen. Hun rondavels sieren de groenste valleien en ruigste bergweiden. Hun traditionele hoeden sieren eenzame souvenirwinkels. Hun (Basuto)pony's trotseren de gevaarlijkste bergpassen.

Lesotho's infrastructuur is de afgelopen tien jaar verbeterd, tegenwoordig zijn alle hoofdwegen verhard. Voor het verkennen van de Maloti Mountains is een terreinauto met vierwielaandrijving nodig. Echter, geschikter en avontuurlijker is het huren van een pony met gids. U hebt de Basotho-bergliedjes al snel onder de knie!

Als houder van een Nederlands of Belgisch paspoort, geniet u een visumvrijstelling gedurende twee weken (actueel december 2012).

10 prachtige bestemmingen in Lesotho