Lesotho

Swipe

Accommodatie

Hotels

Meestal beheerd door Basotho's; richten zich op zakenlui en zijn bevinden zich in Maseru en (nabij) provinciale stadjes, zoals Butha-ButheHlotse/Leribe, Mafeteng, Mohale's Hoek, Mokhotlong, Qacha's Nek, Quthing, Thaba-Tseka en Teyateyaneng. Maseru heeft enkele extravagante hotel- en casinocomplexen. Kwaliteit verschilt.

Lodges

Rustieke vakantiecomplexen in beschermde natuurgebieden. Beperkt aantal. Zijn gesitueerd op grote hoogte en beschikken over een tuin, zwembad, terras, restaurant en kamers en/of chalets. Ervaren van natuur en kennismaken met Basothocultuur staan centraal, ook in eenvoudige trekkerslodges. Maken deel uit van een geboekt reis; zelf boeken is mogelijk. Lodges zijn aangegeven op toeristische landkaarten en zijn te vinden op de website van Lesotho Tourism Development.

Guesthouses

Kleinschalige guesthouses zijn over het land verspreid; zie de website van Lesotho Tourism Development voor contactgegevens. Kwaliteit verschilt. Kennismaking met de Basothocultuur staat centraal.

Jeugdherbergen (Backpackers)

Beperkt aantal. Zuid-Afrikaanse organisators van jongerenreizen naar Lesotho maken gebruik van plaatselijke rondavels ('self catering') of kamperen in het wild.

Campings

Kamperen is toegestaan op het platteland, mits de grondeigenaar toestemming geeft.

Self Catering

Vakantiehuisjes, chalets en cottages die particulier bezit zijn en worden verhuurd. Worden gepromoot op Lesotho-gerelateerde websites, neem (bij voorkeur telefonisch) contact op voor u boekt. Bevinden zich meestal in de Maloti Mountains. Term kan ook betrekking hebben op de basis waarop in lodges en Bed & Breakfasts wordt verbleven.

10 prachtige bestemmingen in Lesotho