Liechtenstein

Swipe

Liechtenstein

Een bezoek aan het noordoosten van Zwitserland kan gemakkelijk worden gecombineerd met een tocht naar het vorstendom Liechtenstein. Dit minilandje met een lengte van 25 km, een breedte van 6 km en een oppervlakte van 160 km2 speelde het in 1719 klaar om zijn onafhankelijkheid te verwerven. Het geslacht Liechtenstein wist toen de heerlijkheid Schellenberg en het graafschap Vaduz te verwerven. Dit gebied werd vervolgens tot het vorstendom Liechtenstein verheven.

Het Vorstendom Liechtenstein is een kleine staat, gelegen in het midden van Europa. De westelijke en zuidelijke grens wordt gevormd door Zwitserland. Het andere bekende Alpenland Oostenrijk vormt de oostelijke grens van het Vorstendom Liechtenstein. Het bergachtige landje is geliefd bij wintersporters; zomer is het in trek als wandelgebied; anderen komen om te genieten van de vele belastingvoordelen die Liechtenstein andere Europeanen biedt. Liechtenstein is dan ook, net als haar grote buur Zwitserland, geen lid van de Europese Unie.

Foto Onze Liechtenstein Expert
Onze Liechtenstein Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand maakte in zijn reisgids over Zwitserland speciaal ruimte voor het Vorstendom Liechtenstein, een minilandje dat al sinds 1719 onafhankelijk is en dat hij zowel in de zomer als in de winter graag bezoekt. 

10 prachtige bestemmingen in Liechtenstein