Liechtenstein

Swipe

Fietsen en mountainbike fietsroutes

Voor de fietsers zijn in Liechtenstein speciale fietspaden aangelegd met een totale lengte van 90 kilometers (56 mijl). De gemarkeerde fietsroutes lopen door vallei van de rivier de Rijn en rond de Eschnerberg. Er zijn velerlei routes, zowel voor recreatieve fietsers als voor de getrainde toerfietsers en dat alles met op de achtergrond een wonderschoon landschap. Liechtenstein is onderdeel van het nieuwe zogenoemde `Oost-Zwitserland en Liechtenstein e-bike Park’ en biedt tal van verhuurmogelijkheden van elektrische fietsen, batterij wisselstations en oplaadpunten door het hele land. Hierdoor kunnen relatief lange afstanden met relatief weinig inspanning per fiets worden afgelegd. Het Vorstendom Liechtenstein en de Oost-Zwitserland regio bieden ook mogelijkheden voor meerdaagse reizen.

Verhuur, batterij wisselstations en oplaadpunten (FLYER E-Bikes)

-Liechtenstein Center, Vaduz -Park-Hotel Sonnenhof, Vaduz -Jeugdherberg, Schaan-Vaduz

Route Suggestie: De `Drie Country Tour’ die in Liechtenstein onder meer door het Rijndal, over het Rijnplateau, langs de bergkammen van Vaduz, langs de Berg Eschen en de stad Feldkirch voert.

Speciale Mountainbike routes

De Mountain bike route door het Rijndal

De `Rheintal-Bike Route 48’ loopt van Bad Ragaz naar Sennwald. Deze route is zo bijzonder, omdat het van Liechtenstein via Balzers en Ruggell naar Zwitserland gaat. In het zuiden voert de route je langs de berghelling van de Rätikon; in het noorden voert de route langs de laaggelegen moerassen en langs de westelijke helling van de Eschnerberg (Eschenberg). De route loopt voornamelijk over het gebruikelijke fietsroute netwerk van Liechtenstein en is gemarkeerd met `Rheintal Bike 48’. De Rheintal-Bike route is toegankelijk vanuit alle delen van Liechtenstein.

Verdere gegevens: Lengte: 33.3 km Hoogteverschil: 1064 m Tijd: 3.50 uur Max. hoogte: 1100 m.o.s.

Regio: Liechtenstein

Vertrekpunt: Balzers, post Plaatsen langs de route: Balzers-Triesenberg-Vaduz-Schaan-Gamprin-Ruggell

Opmerking: De fietstocht loopt direct langs het kasteel in Vaduz. Bijzonder zijn de velden met bloeiende lelies in Ruggell. U kunt ze jaarlijks bewonderen in het begin van de maand juni.  

Mountain bike route de Eschnerberg-Tour De Eschnerberg (Eschenberg)

Mountain bike route de Eschnerberg-Tour De Eschnerberg (Eschenberg) vindt u in het noorden van Liechtenstein en wordt omringd door vijf gemeenten in de omgeving van de rivier de Rijn. De schilderachtige tocht voert u rond de Eschnerberg door bossen, langs moerassen en door heuvelachtige gebieden. Tijdens de tocht passeert u tweemaal de Oostenrijkse grens.

Verdere gegevens: Lengte: 24.7 km Hoogteverschil: 448 m Tijd: 2.50 uur Max. hoogte: 611 m.o.s.

Regio: Liechtenstein

Vertrekpunt: Bendern, post Plaatsen langs de route: Bendern-Studa-Hinterschellenberg-Nofels-Tosters-Hub-Mauren-Bendern

Opmerking: Neem uw paspoort of identiteitskaart mee.

Mountain bike route de Triesenberg-Tour

Dit is een route die alleen geschikt is voor getrainde mounttainbikers, hoewel de paden goed begaanbaar zijn. De route loopt door bossen en langs de alpine routes. De route voert via het centrum van Vaduz langs het kasteel en dan verder via het gehucht Triesenberg, langs de Fromahus (het Fromahuis), langs Masescha en Gaflei en uiteindelijk naar de Maiensäss Silum, gelegen op een hoogte van 1400 m. Daarna daalt u af en passeert Gnalp en de gehuchten Lavadina en Steinort. Vervolgnes rijdt u door het bos in de richting van Triesen en vervolgens terug naar Vaduz. Verdere gegevens: Lengte: 29.0 km Hoogteverschil: 1238 m Tijd: 3.50 uur Max. hoogte: 1.596 m.o.s.

Regio: Liechtenstein

Vertrekpunt: Vaduz, post Plaatsen langs de route: Vaduz-Rotaboda-Gaflei-Silum-Steinort-Triesen-Vaduz

Opmerking: De fietstocht loopt direct langs het kasteel in Vaduz.

Mountain bike route de Maurerberg-Tour

De route begint bij het postkantoor in Schaanwald en voert via een bospad naar de Maurerberg. U overbrugt een hoogteverschil van 800 meter. Op ongeveer 1008 meter boven de zeespiegel bereikt u de Paula cabine, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft op de Rijnvallei en in de verte de Bodenzee. De route leidt vervolgens vanaf de Paula cabine via een klim van 300 meter naar het Gerawald en weer terug naar Schaanwald.

Verdere gegevens: Lengte: 8.6 km Hoogteverschil: 885 m Tijd: 1.50 uur Max. hoogte: 1.332 m.o.s.

Regio: Liechtenstein

Vertrekpunt: Schaanwald, post Plaatsen langs de route: Schaanwald-Paulahütte-Maurerberg

Opmerking: Daal voorzichtig af in verband met tegemoetkomend verkeer.

Naast deze 4 genoemde mountainbike routes zijn er nog zes andere uitgezette routes.

10 prachtige bestemmingen in Liechtenstein