Maleisië

Swipe

Uw gedrag

Raak het hoofd van volwassenen niet aan. Wijs niet met uw wijsvinger, als u toch iets wilt aanwijzen, doe dat dan met uw duim. In het openbaar kussen wordt niet gedaan in Maleisië, al zeker geen tongzoenen. In Kuala Lumpur is het mode om vrienden op de westerse manier te begroeten met kusjes op de wang. Maar bedenk wel, dat is uitsluitend in Kuala Lumpur, nergens anders!

Schud geen handen met mensen, tenzij u zeker weet dat ze redelijk westers zijn en zelfs dan wacht u beter af totdat zij hun hand aanbieden. Schud nooit de hand van vrouwen, tenzij het duidelijk is dat zij daar geen bezwaar tegen hebben. Praat in Maleisië nooit over de relatie tussen de verschillende etnische groepen of over politiek of godsdienst. Het zijn nogal gevoelige onderwerpen. Gebruik, koop, vervoer, exporteer of importeer geen illegale drugs – daar staat de doodstraf op! Ook voor westerlingen. Er is in het verleden al een aantal Australiërs en Britten opgehangen.

Kleed uzelf netjes als u kerken, moskeeën of tempels bezoekt. Mannen moeten minimaal bedekt zijn van hun middel tot over de knie, vrouwen dragen een bloes die hoog gesloten is en met lange mouwen. Een lange broek of een rok tot over de knieën. Voordat u een moskee betreedt, trek altijd uw schoeisel uit. Dat geldt trouwens ook voor de meeste particuliere huizen.

Als u iemand bezoekt, krijgt u meestal iets te drinken aangeboden. Het is beleefd om dit te accepteren. Het uitbrengen van een toast is geen algemeen gebruik in Maleisië. Moslims gebruiken geen alcoholische dranken. Vraag voordat u een foto maakt ALTIJD om toestemming. Eet uitsluitend met uw rechterhand! Dat geldt trouwens ook als u zaken aanneemt. De linkerhand wordt gezien als onrein.

Familiereizen

Familiereis Maleisië

Deze afwisselende familiereis door Maleisië biedt de beste facetten van Azië. Jullie ontdekken het exotische eten, de mooie natuur en het tropische...

v.a. 2349.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Maleisië