Maleisië

Swipe

Bezienswaardigheden

De Federatie Maleisië, gelegen in het zuidoostelijk deel van het continent Azië, bestaat in wezen uit twee delen: West-Maleisië ofwel het schiereiland Malakka; en Oost-Maleisie dat wordt gevormd door het noordelijke deel van het eiland Borneo, dat men in Maleisië ook wel Kalamantan noemt. Borneo kan men op zijn beurt weer onderverdelen in Sabah en Sarawak. In Maleisië vindt u niet alleen veel tinmijnen en ontelbare aantallen (natuur)rubberplantages, maar het is tevens een land met een prachtig landschap en vele bezienswaardigheden. Uiteraard vindt u veel bezienswaardigheden in de hoofdstad Kuala Lumpur ofwel KL zoals de meeste inwoners van Maleisië hun hoofdstad noemen. Het is een moderne stad met veel wolkenkrabbers en talloze winkels en winkelgalerijen. In de stad Kuala Lumpur vindt u veel bezienswaardigheden, waaronder de Nationale Moskee en heel veel kleurrijke markten.

Een bezoek aan Maleisie is  niet compleet zonder een bezoek aan de Cameron Highlands, een koel bergebied waar veel van de bergwanden zijn bedekt met bezienswaardige theeplantages. Ten noorden van Kuala Lumpur vindt u bezienswaardige regio’s als Selangor, bekend om haar tinmijnen, en het sultanaat Perak. Beroemd is het eiland Penang met haar fraaie en aantrekkelijke stranden en de bezienswaardige hoofdstad Georgetown. Bijzonder zijn verder het groene Kedah en het kleine sultanaat Perlis.

Ten zuiden van Kuala Lumpur vindt u de deelstaten Negeri Sembilan, Johor, Pahang, het streng islamitische Terengganu en het traditionele Kelantan. In niemands reisprogramma mag een bezoek ontbreken aan de oude Nederlandse stad Malakka. Ooit heerste hier de Verenigde Oostindische Compagnie, de VOC, en overal vindt u in Malakka de sporen terug uit het Nederlandse verleden.

In Oost-Maleisië vindt u de deelstaten Sabah en Sarawak met haar bezienswaardige en ongerepte natuurschoon. Sabah is tevens de woonplaats van families Orang Utangs. Dit deel van de VakantieArena betreffende Maleisië besluit ten slotte met beschrijvingen van de bekendste nationale parken en fantastische aanvullende verhalen over Maleisië van onze auteur. 

10 prachtige bestemmingen in Maleisië