Maleisië

Swipe

Vaccinaties/malariapreventie/ medicijnen

Het is verstandig om er voor te zorgen dat u een geldige DTP-inenting hebt (difterie, tyfus, polio). Daarnaast is een vaccinatie tegen hepatitis A en hepatitis B aanbevolen. Mocht u gebeten worden door een hond of een aap, laat u dan zo snel mogelijk tegen rabiës behandelen. Maleisië is hoegenaamd malariavrij, dus op dat gebied hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken. Dat kan helaas niet gezegd worden van de knokkelkoorts (dengue fever), die voornamelijk in stedelijke gebieden voorkomt.

Mocht u tijdens uw verblijf in Maleisië plotseling hoge koorts krijgen, neem dan contact op met een dokter en laat uw bloed testen op tropische ziekten. Ook als zich na terugkomst in Europa griepachtige verschijnselen voordoen al dan niet vergezeld van hoge koortspieken, ga dan zo snel mogelijk naar een arts. Vermeld ALTIJD dat u recentelijk in een tropisch land op bezoek bent geweest. Uw bloedmonsters zullen dan worden opgezonden naar een op tropische ziekten gespecialiseerd laboratorium. Neem minimaal 3 weken voor u vertrekt bij voorkeur even contact op met uw huisarts. Deze beschikt altijd over de meest recente informatie.

Indien u een regelmatige medicijngebruiker bent, omdat u bijvoorbeeld iets aan uw hart hebt of u bent suikerpatiënt, denk er dan vooral aan om uw medicijnen mee te nemen. Verdeel uw voorraad over meerdere bagagestukken, stop dus niet alles in één koffer. Het gebeurt niet vaak, maar bagage gaat wel eens verloren. Vraag aan uw huisarts een verklaring (certificaat), zodat u indien dat nodig is, via een lokale arts of apotheker nieuwe medicijnen kunt aanschaffen. In Maleisië is in principe alles verkrijgbaar, al kan het zijn dat de merknaam niet altijd hetzelfde is.

10 prachtige bestemmingen in Maleisië